Zdravje
7122 ogledov

V bolnišnico le pod tem pogoji

Bolnišnica Profimedia
Ministrstvo za zdravje je podalo smernice za obiske v bolnišnicah.

Ministrstvo za zdravje je podalo smernice za obiske v bolnišnicah v povezavi z ukrepi za obvladovanje in preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Med drugim so bolnišnicam podali priporočilo, da se obisk omogoči obiskovalcem, ki imajo digitalno potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT, pri ostalih pa se opravi epidemiološka triaža.

Z dopisom, ki so ga posredovali izvajalcem, so pozvali komisije za obvladovanje bolnišničnih okužb vsake posamezne bolnišnice, da pripravijo poseben protokol izvajanja obiskov in ga objavijo na spletnih straneh bolnišnic, so navedli na ministrstvu za zdravje.

V skladu s tem so z ministrstva podali priporočila, da se obisk omogoči obiskovalcem, ki imajo digitalno potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT. Torej tistim, ki so bolezen preboleli, bili cepljeni ali imajo negativen test na covid-19. Pri obiskovalcih, ki tega potrdila nimajo, pa se opravi epidemiološka triaža. Prav tako priporočajo, da se obisk omeji na največ dve osebi na posameznega pacienta oziroma na izključno partnerja pri porodnicah.

 
 
Komentarjev 4
  • martin72 13:12 13.julij 2021.

    Kmalu nam bodo omejili tudi dostop do bolnišnice,upam da bodo prvi ki jo bodo potrebovali,le kam nas to vodi,nekam v druge case

  • rd2dmk2 22:16 12.julij 2021.

    še mal pa bodo sprejel ukrep da če si bolan nimaš vstopa v bonišnico... torej samo za zdrave, cepljene in grobarje. dohtarjem tako ni treba več hodit tja, ker ne bo nič dela, tiste malenkosti pa bofo sestre že podelale, ...prikaži več, tako kot so do sedaj.

  • pravičnik77 21:46 12.julij 2021.

    se pravi te bodo pred vstopom testirali. super, ob četrtkih in petkih bo največja gužva pr zdravniku... bo trst tud za na Hrvaško. super