Zdravje
22 ogledov

V lekarnah več kot pol stoletja

Stara francoska lekarna Profimedias
V dolgih desetletjih raziskav prišli do številnih učinkovitih in zdravju prijaznih rešitev za naše težave z lasiščem.

Prvi izdelki linije za lase Dercos so se v francoskih lekarnah prodajali že leta 1964, štiri leta po tem so že ustvarili prvi šampon proti pretirano mastnemu lasišču.

V svojih laboratorijih so leta 1972 izoblikovali prvi tretma proti izpadanju las, leta 1981 pa začeli s prodajo šampona za vsakdanjo uporabo. Dercos se je blagovni znamki Vichy priključil leta 1995.

Molekula aminexil

Leta 1996 so v liniji izdelkov Dercos po desetletjih zahtevnih raziskav lansiranli molekulo aminexil, ki je na tržišče rešitev za lase prinesla pravo revolucijo. Molekula Aminexil, ki je dodana Ampulam Aminexil,  namreč dokazano deluje v boju proti izpadanju las, saj zavira strjevanje kolagenske ovojnice*.

Tako ohranja voljnost in prožnost tkiv okoli korenine, zaradi česar se ta lahko bolj trdno oprime lasišča. Njihov tretma poskrbi za 72 odstotkov manjše izpadanje las, učinkovitost pa je bila klinično dokazana pod nadzorom dermatologov.

Ponovna rast las

Tri leta nazaj so v Dercosu lansirali molekulo stemoxydine, ki poskrbi za ponovno rast las.. Življenjski cikel las poteka v treh fazah – las raste, se tabilizira in izpade. Mad dvema fazama lahko lasni mešiček preide v latentno fazo, njegova aktivnost se ustavi, lasni mešiček pa ostane prazen.

Dercosovi strokovnjaki so med preučevanjem te odločilne latentne faze odkrili pomembno vlogo matičnih celic pri aktivaciji lasnih mešičkov in tako razvili tretma s stemoxydinom, s prvo biomimetično molekulo, ki spodbuja učinkovitost delovanja matičnih celic.

S tem so pomagali številnim moškim in ženskam, ki se spopadajo z izgubo gostote las. Dercos Neogenic tretma za ponovno rast las tako aktivira lasne mešičke v latentni fazi. Ko so ga klinično testirali **so prišli do zaključka, da je uporabnikom v 90-ih dneh povrečno zraslo 1700 novih las. 

Delovanje na mikrobiom

Zadnja novost v liniji Dercos je delovanje na mikrobiom lasišča in s tem na delovanje proti prhljaju. Ugotovili so namreč, da se v primeru prhljaja poruši ravnovesje celotne sestave mikrobioma na našem lasišču.

Mikrobiom je sicer skupno ime za različne mikroorganizme, ki tvorijo zaščitno pregrado na površini kože, tudi na lasišču. Neravnovesje mikrobioma in s tem nastanek prhljala lahko izzovejo številni dejavniki, med drugim tudi glive, bakterije, onesnaženost okolja, stres, utrujenost, prekomerna izsušitev lasišča zaradi sušilnika in podobno.

S selenom DS, ki ga najdemo v Dercosovi liniji šamponov proti prhljaju, pa poskrbimo za ponovno ravnovesje mikrobioma. Že prva uporaba tega šampona odstrani sto odstotkov vidnega prhljaja, šamponi pa vsebujejo tudi antioksidant tokoferol, salicilno kislino in ceramid R, ki poskrbijo za izjemno učinkovitost izdelkov in pomaga obnoviti mikrobiom lasišča.

Vsi Vichy Dercos izdelki so znani po tem, da so preizkušeni pod strogim dermatološkim nadzorom in imajo za sabo številne klinične študije, ki dokazujejo njihovo učinkovitost. So hipoalergeni in brez parabena, primerni tudi za najbolj občutljivo lasišče. Poleg tega so nežnega in prijetnega vonja, skrbijo za mehke lase ter uravnoteženo lasišče, uporabljajo pa tudi antistatične tehnologije.

*Testi in vitro.

** Klinično testiranje v primerjavi s placebom na 101 osebi – povprečna vrednost na lasišču z alopecijo.