Zdravje
1257 ogledov

Vam bo razneslo glavo? To je 5 znakov, da imate preveč informacij

Glavobol Shutterstock
Ste ves čas na telefonu, samo da nekaj tipkate ali se pogovarjate? Ali preverjate, kaj se dogaja, tudi ko nimate nič za delati? Preverite, če imate glavo prepolno informacij.

Če se vam kdaj zdi, da je telefon ali prenosnik del vas, potem imate težavo. Sodeč po Work Intelligentu, je velika možnost, da ste odvisni, če ves čas preverjate službena sporočila in odgovarjate nanje med prostim časom. Preverite, če imate glavo prepolno informacij.

1. Ves čas pregledujete telefon

Ali vam je to prišlo že tako v navado, da sploh ne opazite, da ste ves čas priključeni? En način za zmanjšanje tega je, da zvečer nimate telefona pri sebi in se ne javljate nanj. Prav tako lahko vključite funkcijo ne moti ali pa vklopite tihi način.

2. Imate veliko neprebranih elektronskih sporočil

Če imate vsak dan na kup neprebranih elektronskih sporočil, je končno napočil čas, da se primerno organizirate. Naredite kategorije elektronskih sporočil, zbrišite vse, kar ne boste takoj prebrali in uporabite zvezdice za tisto, kar še niste uspeli prebrati. Prav tako namesto elektronske pošte uporabljajte sporočila, ki so precej hitrejša.

3. Telefon vam ves čas zvoni

Vam telefon zvoni vsakih nekaj ur in vas opominja, da imate sestanek ali pa obveznosti? Najbolje bi bilo, da bi imeli na zaslonu seznam opravil, ki jih izbrišete takoj, ko jih opravite v tistem dnevu. Prav tako lahko uporabite elektronsko pošto za pomembne dogodke. V vsakem primeru pa poskusite uporabljati samo eno aplikacijo za vse, svetujejo pri 24Sata.

Razno 30.08.12, politik, poslovnez, telefonski klic, mobitel, foto: shutterstock | Avtor: Shutterstock Shutterstock

4. Na prenosniku nimate prostora

Vam računalnik ves čas javlja, da nimate prostora? Je vaše namizje polno nepotrebnih map? Verjetno že sami veste, da izgubljate veliko časa za iskanje med mapami. Takoj se organizirajte in vse vam bo lažje. Vse obveznosti in poslovne stvari kategorizirajte v mape, da takoj veste, kje se nekaj nahaja.

5. Preveč ste dostopni

Elektronska pošta je običajno najhitrejši in najlažji način komunikacije, vendar nekateri uporabljajo drugačne načine. Včasih se podjetja raje odločijo za različne klepetalnice kot je Skype, drugi pa se poslužujejo telefonskih klicev. Najpomembnejše je, da niste preveč razpršeni, in da niste dostopni na več različnih kanalih. To vam bo vzelo preveč časa, zato je najboljše, da za službo uporabljate samo en način komunikacije.

Shoji Morimoto Tržna niša Svet Sanjska služba: "Nič ne delam in služim denar"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.