Zdravje
7373 ogledov

Več zastrupitev z alkoholom, med njimi 14-letni otrok

Reševalno vozilo Profimedias
Dve osebi močno zastrupljeni.

Splošna nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Ljubljana je v najdaljši noči v letu obravnavala 65 bolnikov. Od tega so bile štiri nujne intervencije na terenu, pri čemer sta bili dve osebi močno zastrupljeni s prepovedano snovjo. Več ljudi se je zastrupilo z alkoholom, med njimi 14-letnik, ki so ga napotili na pediatrično kliniko, so povedali.

Pediatrična nujna medicinska pomoč je imela tokrat sicer manj dela kot običajno na silvestrovo. Obravnavala je 17 primerov, je v izjavi za novinarje dejala dežurna urgentna zdravnica Špela Baznik.

Obravnavani na Splošni nujni medicinski pomoči Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana pa so imeli denimo respiratorne okužbe, bolečine v trebuhu, vrtoglavico, ena oseba je imela tudi samomorilne misli. Poleg tega so obravnavali eno hujšo poškodbo zaradi padca.

"To je bila običajna zelo delovna noč," je ocenila Baznik. Kot je dodala, je delalo skupno pet zdravnikov, med katerimi so bili urgentni in družinski zdravniki. Prav tako je bilo vključenih devet medicinskih sester.

Poškodb zaradi pirotehničnih sredstev niso obravnavali. Promocije za manjšo uporabo pirotehnike imajo učinke, opaža Baznik. Prav tako je zaradi svaril v javnosti o negativnih posledicah pitja alkohola manj zastrupitev z alkoholom, je dodala.

Reševalno vozilo Žalostno Svet Otroku v roki počila petarda, hudo je poškodovan Nemiri v Berlinu Svet Svet Hudi nemiri v Nemčiji, na stotine prijetih, umrl mladenič

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • lojs 13:19 01.januar 2024.

    31.12. je dan ko se ga je treba nažret do nezavest ... le zakaj že? ... a ni celo leto dovolj časa za to, ne vem