Zdravje
10114 ogledov

WHO z resnimi opozorili zaradi Balkana

Covid-19 v Srbiji Epa
Opozorila Svetovne zdravstvene organizacije zaradi Balkana.

Na jugu Evrope in območju Balkana je opaziti zaskrbljujoč trend glede okužb z novim koronavirusom, je danes opozoril koordinator organizacije za nujno pomoč Michael Ryan. Ob tem priznava, da je najhujše žarišče še vedno v Amerikah, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Seveda je v Amerikah še vedno ogromno žarišče, Severni, Srednji in Južni Ameriki, ampak imamo začetek pospeševanja širjenja bolezni v Afriki," je povedal za irski radio Newstalk. "In tudi v Evropi, čeprav je ponekod v zahodni Evropi bolezen pod nadzorom, imamo nekatere zaskrbljujoče trende v južni Evropi in na Balkanu. Torej še nismo čisto zunaj nevarnosti na evropskem kontinentu," je dodal.

V več državah južne Evrope se novi koronavirus še naprej širi. V Romuniji, kjer živi okoli 19 milijonov ljudi, so v zadnjem dnevu potrdili rekordnih 1030 novih okužb. Skupno so potrdili 40.613 primerov novega koronavirusa, od tega je umrl 2101 človek. Romunska vlada je tako podaljšala stanje pripravljenost do sredine avgusta, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V Srbiji pa so v zadnjem dnevu potrdili še 426 novih okužb, umrlo je osem ljudi. V zadnjem dnevu so testirali rekordnih 11.521 oseb. Imajo pa v državi v bolnišnicah 4619 bolnikov, od tega 205 na ventilatorju, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V sosednji Bosni in Hercegovini so v zadnjih 24 urah potrdili 324 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od začetka epidemije covida-19 marca letos v tej državi. Aktivnih naj bi bilo v BiH trenutno več kot 4500 okužb.

Novi koronavirus Kaj takega ... Svet Lažni testi za novi koronavirus Covid-19, UKC Ljubljana Svet Šokantni podatki o novih okužbah s Hrvaške

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Konan 21:54 23.julij 2020.

    In če bi ne mogel nakrasti enormne količine denarja nakrast, bi se ga v družini kaj kmalu odrekli in trpeli nj. psihoz. Takrat mu njegova zlagana vera ne bila bi mu v nikakršno pomoč... Zaključek: KO JANŠA VLADA, NAROD STRADA.

  • SonnyBlack 22:19 22.julij 2020.

    who bi trebalo stopit malo na cevke financne...jim zapret ventile napajanja...vcasih so bli verodostojna ustanova...danes to vec niso

  • Covid_1984 20:58 22.julij 2020.

    who naj se čisto resno preneha financirati, ker od njih ni koristi, mnogi pa umirajo zaradi "nenujnosti", ker pač niso corona chan primeri.

Sorodne novice