Zdravje
135 ogledov

Zakaj na stranišču ne berite

Stranišče Profimedias
Branje revij, časopisov ali uporaba mobilnih naprav na stranišču je zelo razširjeno, zlasti med moško populacijo. A ta navada je zdravju zelo škodljiva.

Študije so dokazale, da je dolgo sedenje med "cesarskim opravilom" zelo zlabo za vašo zadnjo plat, bolj natančno za pojav hemoroidov. Dlje kot preždite na WC školjki, več pritiska ustvarjate na venske žile okoli zadnjika, s tem pa na njihovo razširitev in s tem povezan pojav zlate žile.

Dolgo sedenje med opravljanjem potrebe stanje že obstoječih hemoroidov le še poslabša, saj so takrat krvne žile slabo prekrvavljene. 

Če si sedenja na školjki ne predstavljate brez mobilnika, je tu še ena slaba novica za vas. Takrat uporabnik mobilnih naprav na zelo enostaven način na zaslon prenese bakterije in umazanijo in klice iz prebavnega trakta. To pa prav gotovo ni zdravo. 

Rešitev? Če vas muči zaprtje, spremenite oziroma dopolnite prehrano, dovolj pijte in se gibljite. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:14 29.avgust 2016.

    zdravnik ti svetuje da si za veliko potrebo vzameš več časa in ne prehitevat z napenjanjem ,v tem članku ni nič res

  • hešteg 02:07 28.avgust 2016.

    "Takrat uporabnik mobilnih naprav na zelo enostaven način na zaslon prenese bakterije in umazanijo in klice iz prebavnega trakta."....Am...What?! Če nekdo "med opravljanjem potrebe" brska po telefonu, do tistega trenutka menda še ni imel stika s svojo zadnjo platjo, ali ...prikaži več kakšna naj bi bila vaša logika? Čudno, da ne napišete, da lahko mobilnik postane usran, če si z njim rit obrišeš.

  • izRODEk 23:26 27.avgust 2016.

    "gibljite" :))))))))))))))))))))))))))))Dopoldan v štali, popoldan pa še malo za Žurnal24 članke piše... :)