Zdravje
1316 ogledov

Zaradi koronavirusa prepoved kajenja na terasah lokalov

Virus covid čiščenje dezinfekcija lokal Profimedia
Prepoved kajenja velja tudi na ulicah in javnih mestih, tudi na terasah lokalov.

V španski regiji Galicija so zaradi širjenja novega koronavirusa sprejeli nov ukrep. Prepovedali so kajenje na ulicah in javnih mestih, tudi na terasah lokalov. Ukrep začne veljati danes in velja povsod, kjer ni možno držati fizične razdalje dveh metrov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V Galiciji, kjer živi 2,7 milijona ljudi, je trenutno z novim koronavirusom okuženih 827 oseb, v sredo so potrdili 87 novih okužb.

Ukrep je regionalni vladi predlagala strokovna ekipa za preprečevanje širjenja koronavirusa. Po njihovem prepričanju predstavlja izdihan dim grožnjo za širjenje koronavirusa. Tako lahko na primer kajenje predstavlja grožnjo, kjer ni možno držati razdalje, ali ko kadilec hodi in se dim vije za njim.

Podoben predlog je prejšnji mesec podala španska nacionalna komisija za javno zdravje, ko je na primer opozorila na nevarnost širjenja koronavirusa pri kajenju. Pri tem se namreč izdihne tudi manjše vlažne delce, v katerih se lahko prenaša koronavirus.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.