Zdravje
6872 ogledov

Šla je na pedikuro in ostala brez prstov

Victoria Curthoys facebook
Zaradi okužbe kosti z redko bakterijo so ji morali amputirati prste.

Victoriji Curthoys iz Pertha v Avstraliji so morali amputirati vseh pet prstov na eni nogi, zaradi bakterije, s katero se je okužila v spa centru z ribicami na Tajskem. 

Prvo nezgodo s stopalom je imela leta 2006, ko se je porezala s steklom. Ker ni imela močnih bolečin, ni takoj obiskala zdravnika. Ko je končno videla, kaj se dogaja, je bilo prepozno - infekcija je prišla do kosti, zdravniki so ji morali amputirati del palca. 

Okužba z redko bakterijo

Štiri leta pozneje je Victoria odšla na letni dopust na Tajsko in tam obiskala enega od popularnih spa centrov z ribicami, ki odstranjujejo odmrlo kožo s stopala ter spodbujajo pretok krvi. Niti na misel ji ni prišlo, da bi ta eksotična oblika pedikure lahko bila kakorkoli nevarna. 

A se je motila. Namesto lepih stopal je Victoria dobila še eno infekcijo. "Na kraj pameti mi ni padlo, da bi se mi lahko zgodilo kaj takega," je povedala za Daily Mail. "Opazovala sem, kako lastnik salona pripravlja akvarij z ribicami, videti je bilo zelo čisto. Kako sem se motila."

Slabost in vročina

Po povratku domov je Victoriji postalo slabo, dobila je vročino. Ker se je njeno zdravstveno stanje poslabševalo, je obiskala zdravnika. Okužba z redko bakterijo Shewanella putrefaciens je prišla do kosti, zato so ji morali amputirati preostanek palca na nogi. 

Hoja brez enega palca je izzvala žulje na drugem prstu. "Imela sem velik žulj na vrhu, nisem si mislila, da se je pod tem žuljem razširila nova infekcija. Tokrat so morali zdravniki odrezati še en prst," je dejala.

Dve leti je bila zdrava, nato so se težave ponovile. Po pregledu krvi, ki je pokazala močno zvišane levkocite, zaradi česar se je počutila slabo, so ugotovili, da se je infekcija zopet razširila. Na koncu je ostala brez vseh petih prstov na eni nogi. 

Ker se sedaj boji, da bi ostala brez ene noge, redno pregleduje stopala in opazuje morebitne spremembe na koži. "Sem pa zelo vesela, da lahko vstanem in hodim," je povedala za medije. "Na začetku me je skrbelo, kaj si bodo mislili ljudje na plaži, ko bodo videli moje stopalo. Sedaj sem se odločila, da objavim fotografije na Instagramu, da si popravim samozaupanje in pomagam vsem, ki imajo podobne težave, kot jaz."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.