Zdravje
45739 ogledov

Zaskrbljujoče: Vsak drugi Slovenec ga ima

krvni tlak, pritisk Shutterstock
V Sloveniji ima te težave 40 odstotkov odraslih, s starostjo pa se ta odstotek še poveča.

Po podatkih Društva za srce ima v Sloveniji težave s povišanim krvnim tlakom 40 odstotkov odraslih, s starostjo pa se ta odstotek še poveča. V zadnjih dveh letih so se težave zaradi pandemije še poglobile, saj je bilo veliko kontrolnih pregledov odpovedanih. Nezdravljen tlak in povišane vrednosti holesterola so vzrok za nastanek bolezni srca in ožilja, zato je pomembno, da krvni tlak pravilno očitamo.

Nova raziskava kaže, da smo krvi tlak do sedaj očitno merili na napačen način - tudi pri zdravniku! Kako bi ga bilo treba in zakaj tega zdravstveni delavci ne bodo veseli, preberite TUKAJ.

Komentarjev 5
  • Pierre 20:11 28.avgust 2022.

    Meni se dviga pritisk ko vidim tele ''strokovne'' prispevke, samo da strašite ljudi!!!!!

  • anica00 19:47 25.avgust 2022.

    Trenutna nečloveška situacija nam dviga pritisk. Pa še zdraviti se nam ne dovolijo.

  • lojs 15:08 25.avgust 2022.

    lepo je govorit kaj bi moralo bit in kaj je idealno ... dejstvo pa je, da ne živimo več kot poprej in vsak nima doma kravice, mleka in pujske, kure ... nekaj vrtičkarjev še vztraja, sicer pa kaj kupujemo? marketi ...prikaži veči prodajajo samo govno in hrana je za drek štukat ... vse te konzerve so tako slane, da je groza, ampak tako je ... bio hrana je predraga, že dolgo časa pa nima vsak vsega na razpolago ... al pocrkamo zaradi kapi al pa kj drugega, v čem je problem