Zdravje
3262 ogledov

Ženska med operacijo zagorela

Operacija
Pacientka je utrpela opekline na 40 odstotkih telesa. Policija je uvedla preiskavo primera.

V bolnišnici Floreasca v Bukarešti so pred božičem na zdravljenje sprejeli 66-letno žensko, ki so ji postavili diagnozo rak trebušne slinavke. Med operacijo je prišlo do nesreče, v kateri je pacientka utrpela hude opekline. 

Kirurgi so pred začetkom posega uporabili razkužilo na osnovi alkohola. Za prvi rez so se odločili uporabiti električni skalpel, ki pa je v stiku z razkužilom povzročil, da je ženska na operacijski mizi zagorela.

Opekline so bile tako hude, da je ženska teden dni po operaciji umrla. Po poročanju romunskih medijev je policija uvedla preiskavo dogodka. 

Družini pokojne so v bolnišnici dejali, da je prišlo do nesreče, niso pa jim pojasnili, za kakšno nesrečo je šlo. "Nekaj podrobnosti smo izvedeli šele iz medijev, ko so na televiziji o tem objavili prispevek," njihove besede povzema BBC. "Nikogar ne obtožujemo, želimo samo razumeti, kaj se je zgodilo." 

Operacija | Avtor: Profimedias Profimedias

Minister za zdravje Victor Costache je obljubil, da bodo uvedli preiskavo in prišli zadevi do dna. Ministrov namestnik Horatiu Moildovan je dejal: "Kirurgi bi morali vedeti, da je prepovedano uporabljati razkužilo na osnovi alkohola med kirurškimi posegi z električnim skalpelom." 

Kot navaja BBC, Romunija namenja najmanj denarja za zdravstvo od vseh držav EU, tako na prebivalca kot v odstotku bruto domačega proizvoda. Ima najvišjo smrtnost otrok v Evropi, slabo razvito bolnišnično infrastrukturo in trpi zaradi pomanjkanja zdravstvenega osebja. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.