Zdravje > Življenjski stil
10705 ogledov

Imate navado polizati pokrovček od jogurta ...

Jogurti Profimedias
Ste kdaj pomislili, ali je takšno početje zdravo?

Imate navado polizati pokrovček od jogurta? Saj veste, tudi na vrhu embalaže, na aliminijasti foliji pudinga, jogurta, sladke smetane ostane še nekaj vsebine in mnogi se ne morejo upreti, da je ne bi pospravili.

Ali je to zdravo glede na to, da je ovitek iz škodljivega aluminija? V kratkem intervjuju za nemški Bild je Dr. Michael Despeghel dejal, da navada ni škodljiva. 

Čeprav je pokrov na skodelici jogurta večinoma iz aluminija, za katerega sicer na osnovi raziskav opozarjajo, da v velikih količinah poškoduje živčne celice in kosti, povzroči raka in vpliva na plodnost, se bo besedah strokovnjaka ni treba bati za zdravje.

Po njegovem je notranjost pokrova jogurta zaščitena s posebno plastjo, plastično snovjo, ki zanesljivo preprečuje vstop aluminija v človeško telo. Po besedah strokovnjaka se tudi sam ne boji polizati pokrovčka, zato po njegovem ni razloga za skrb. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Snežinko 16:31 21.oktober 2019.

    NOTRANJA stran pokrovčka MORA biti sterilna, sicer se celotna vsebina pokvari, kajne? Ne rabiš nobenega doktorata, da ti je to jasno... tudi aluminij ni "putr", da bi se ob lizanju kar topil... halooooo...?