Zdravje > Življenjski stil
2246 ogledov

Kako premagati osamljenost

Depresija, revščina, stiska Profimedias
Dovolite si zavrniti povabila na dogodke, kjer ne morete pripeljati svojega spremljevalca.

Ljudje smo družbena bitja, zato ima lahko na nas občutek osamljenosti zelo negativne učinke. Kronična osamljenost je epidemija sodobnega časa, za katero trpi vedno več ljudi.

Raziskava Zdravje Pojav epidemije, ki prizadene predvsem razvitejše države

Če se počutite osamljeni, vam lahko v stiski pomagajo naslednji koraki.

1. Ko se srečate s svojimi bližnjimi prijatelji, se pogovarjajte o svojih občutkih — ne le o delu in družini. Iskren pogovor bo okrepil vaš odnos in vas zbližal.

2. Načrtujte počitnice, rojstne dneve in druge pomembne dogodke veliko vnaprej, tako da teh dni ne boste preživeli sami.

3. Povabite ven novo osebo — nekoga, ki ste spoznali v zadnjem času. Povabite jo v kino, gledališče ali na večerjo oziroma pijačo.

4. Če se na delovnem mestu počutite osamljeni, si čas za kosilo popestrite s poslušanje podcastov ali učenjem jezika prek aplikacije.

5. Dovolite si zavrniti povabila na dogodke, kjer ne morete pripeljati svojega spremljevalca.

6. Ne čakajte, da drugi kontaktirajo vas, prevzemite pobudo. Če so enkrat zasedeni, še ne pomeni, da se vas izogibajo. Poskusite še enkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.