Zdravje > Življenjski stil
80 ogledov

Odpravlja potlačene travme

dihanje, joga Shutterstock
Posebna tehnika dihanja, ki odpravlja naše travme. Prav potlačene travme so namreč potencial za razvoj večjih težav in bolezni.

"Preporod je enostavna in učinkovita metoda, ki z globokim krožnim dihanjem omogoča ozaveščanje in odstranjevanje potlačenih travm, v prvi vrsti travme rojstva," pravi vodja delavnic preporoda Nenad Bebić. Zaradi svoje preprostosti se ujema z marsikatero metodo za samorazvoj. 

To posebno tehniko dihanja je leta 1970 razvil Leonard Orr iz San Francisca in z njo dosegel osvobajanje preteklih vzorcev delovanja. Ime preporod oziroma rebirthing je dobila, ker se pri veliko primerih osvobajajo prav vzorci iz časa pred, med ali takoj po rojstvu. Večina ljudi ima namreč v procesu spomin na rojstvo in doživi občutek prerojenosti.

Ko dih izgublja svojo moč

stres | Avtor: Shutterstock Shutterstock
"Upiranje čustvom, različnim situacijam ali samemu življenju, ustvarja krč, blokira dih in naravni pretok energije," pojasnjuje Bebić. Tako zaradi strahu ne moramo normalno dihati in travmo tlačimo globoko v naše telo. "Takšna travma pa ima dober potencial, da se sčasoma razvije v konkretno težavo in bolezen," opozarja. Pogosteje kot uporabljamo telo za amortizacijo težkih čustev, bolj bo naše dihanje plitko in bo izgubljajo svojo moč. Posledično se nam zmanjšata pretok življenjske sile in obnovitvena sposobnost organizma. Z metodo preporoda pa lahko znova poglobimo dihanje. "Tako imamo možnost, da se spet srečamo s konfliktom, ga razrešimo in osvobodimo pot lastni energiji," dodaja. 

Pojasnjuje, da metoda preporoda v naše življenje prinese različne dobrine: "Ljudje z različnimi cilji in življenjskimi slogi lahko metodo uporabljajo ne glede na to, ali so njihovi motivi duhovni ali zdravstveni. Vsak dobi tisto, kar na določeni ravni zavesti potrebuje."

Jutri, v petek, se lahko udeležite tudi delavnice, kjer boste poskusili z metodo preporoda. "Na delavnici se udeleženci naučijo kratkih vaj, ki jih sami lahko opravljajo doma, z namenom da sami obnovijo raven energije in obdržijo zavedanje v vsakdanjem življenju," pravi Bebić. Delavnica bo 19. decembra ob 19.00 v Postojni, predvidoma pa bo trajala tri ure. Za več informacij lahko pišete na elektronski naslov nenadbebic@gmail.com.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.