Zdravje > Življenjski stil
397 ogledov

Pet nasvetov fitnes trenerjev za izgubo kilogramov

Hujšanje Shutterstock
Osebni fitnes trenerji predstavljajo najboljše nasvete za izgubo kilogramov.

Veliko ljudi je mnenja, da bližje kot ste želeni postavi, lažje je izgubiti kilograme. A temu ni tako. Znani osebni fitnes trenerji iz ZDA izpostavljajo vsak svoj najboljši nasvet za izgubo kilogramov, s katerimi bo boj z odvečno težo enostavnejši.

1. Zamenjajte kardio vadbo s treningom za moč

Hujšanje | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Poslovite se od kardio vabe, saj lahko ta pristop ustvari neravnovesja v ravni progesterona in estrogena, kar lahko vpliva na vašo sposobnost kurjenja maščobe, svetuje osebna trenerka Hannah Davis. Priporoča, da od tri- do petkrat na teden delate vaje za moč. To vam bo pomagalo izboljšati hormonsko ravnovesje in spodbudilo proizvodnjo rastnega hormona, ki vam pomaga obdržati vitko postavo in ki na žalost z leti upada.

2. Omejite alkohol

Alkohola - tudi vina ne pijte vsaj štiri dni na teden. Sladkor in kalorije so slabi že sami po sebi, alkohol pa poleg tega vpliva tudi na vaš živčno-mišični sistem, rezulte vadbe, sintezo beljakovin in druge vidike okrevanja po vadbi, pravi fitnes trener Mike Donavanik. Ob tem izpostavlja, da alkohol upočasni rast mišic in kurjenje maščob.

3. Spremenite svoje cilje

Če si boste poleg izgube teže postavili tudi druge cilje, boste dosegli več. Naj gre za težo, ki jo želite dvigniti ali pa število ponovitev posamezne vaje, ki jih želite doseči, vse to vas bo motiviralo in kilogrami bodo izginili samoipo sebi, pravi trener Tony Gentilcore.

4. Ne izpustite prehrane po vadbi

jogurt, beljakovine | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po zmerni do visoko intenzivni vadbi, ki traja 45 minut ali več, vam bo zaužitje od 15 do 29 gramov beljakovin pomagalo pospešiti regeneracijo, presnovo in okrepilo mišice. Med vadbo ustavrite mikro natrganine v mišičnih vlaknih, ki se med ustrezno regeneracijo pozdravijo in okrepijo. Vse to pa pripomore, da postanete močnejši, porabite več kalorij in imate boljšo presnovo, pravi osebni trener Albert Matheny.

5. Omejite stres

Zavedajte se svojih ravni stresa in si dovolite, da se sprostite. Ves stres, ne glede na izvor, se namreč samo kopiči. Preveč stresa lahko zavira vaše okrevanje po vadbi in okrepi shranjevaje maščobe v vašem telesu, pravi psiholog vadbe Mike T. Nelson. Za premagovanje stresa svetuje dolgo sprehode, meditacijo, spanec in sporočanje ter zavedanje da bo stresna situacija minila.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.