Zdravje > Življenjski stil
7237 ogledov

Po liposukciji ostala brez noge

Liposukcija. Fotografija je simbolična-
Ko se je zbudila, so ji povedali, da je bila zaradi septičnega šoka deset dni v komi.

"Bila sem tik pred 31. rojstnim dnem in sem pomislila, da bi si nekaj podarila. Že dlje časa sem si želela liposukcije, zato sem na spletu iskala kirurge in našla zdravnika, ki mi je za rojstni dan ponudil promocijo: poleg zmanjšanja trebuha tudi vsadek za zadnjico. Skupaj me je stalo 30 tisoč pesov [približno 1.300 evrov]. Rekla sem, da," je začetek svoje kalvarije opisuje Argentinka Mariela Ayala.

 

Po operaciji je Mariela dobila infekcijo in bila deset dni v komi. V bolnišnici so ji morali amputirati desno nogo. "Amputirali so mi jo od kolena navzdol, to ali pa smrt," je za argentinski časnik Clariin dejala 31-letnica, ki zdravnika toži zaradi hudih poškodb.  

Povedala je, da se je vse dogajalo zelo hitro. Od prvega pregleda do operacije je minil le dober teden. "Kirurško sobo sem zapustila zelo otekla, a mi je zdravnik rekel, da je to povsem normalo. Že doma pa je bolečina postala neznosna," je podoživela svojo nočno moro.

Po operaciji se spominja vnetja, zlasti od pasu navzdol. "Nisem mogla hoditi in zaradi vročine sem bila v deliriju. Zdravniku sem poslala sporočilo in mu dejala, da ne zdržim več, a mi ni odgovoril, zato sem poklicala rešilca," je dejala. Po sprejemu v bolnišnico se le po delih spomni "prizorov iz grozljivke." 

"Kaj je narobe, kaj imam?" je ponavljala Mariela. Nihče ji ni odgovoril, potem pa je slišala, da so govorili o splošni okužbo. Videla je svoje zelene noge in svet se je ustavil. Ko se je zbudila, so ji povedali, da je bila v komi deset dni zaradi septičnega šoka.

Starše so kar trikrat poklicali v bolnišnico, da bi se poslovili od nje, saj so zdravniki pričakovali, da ne bo preživela. Poleg tega so bili zdravniki tik pred tem, da ji amputirajo tudi drugo nogo, eno roko in drugo zapestje, a je antibiotik naposled le začel učinkovati.

Vsem, ki razmišljate o estetskih operacijah Mariela svetuje, da dobro razmislite. "To sem storila, ker sem imela nizko samozavest. Moraš se naučiti ceniti sebe, pomembna je osebnost ne telo, ampak zdaj razumem," je dejala Mariela, ki je proti kirurgu že sprožila sodne postopke.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.