Zdravje > Življenjski stil
872 ogledov

Postal uradno najstarejši moški na svetu

Guiness World Records
Organizacija Guinness World Records uradno potrdila najstarejšega moškega na svetu.

Organizacija Guinness World Records je danes uradno potrdila 112-letnega Japonca Masaza Nonako za najstarejšega moškega na svetu. 

Nonaka se je rodil 25. junija 1905, le nekaj mesecev preden je fizik Albert Einstein objavil svoje delo o teoriji relativnosti. Ima še sedem bratov in sestro, ki živijo v bližnjem mestecu. Poročil se je leta 1931 in ima pet otrok.

Najstarejši moški na svetu je postal po smrti 113-letnega Španca Francisca Nuneza Olivera januarja letos.

Sveča Dan žalovanja Zdravje Umrl najstarejši Zemljan

Najstarejša oseba na svetu pa ostaja Nonakova sonarodnjakinja, 117-letna Nabi Tajima.

Japonska je sicer znana po tem, da njeni prebivalci dočakajo visoko starost. Lani je bilo v državi več kot 68.000 državljanov, ki so bili starejši od 100 let.

Nonaka je nekdanji lastnik družinskega gostišča s termalnimi vrelci na severnem japonskem otoku Hokkaido, svoj čas pa preživlja z družino, ob branju časopisov, gledanju televizije, sladkanju ali namakanju v termalnih vodah. Kot zatrjuje njegova nečakinja, je Nonaka v dobrem stanju, čeprav potrebuje invalidski voziček.

Najsterejši Slovenec Nikolaj Dragoš ob praznovanju 110. rojstnega dne. V soboto Slovenija Umrl najstarejši moški prebivalec Slovenije vseh časov

V slovenski zgodovini trije superstoletniki

Pred dnevi smo poročali, da je umrl Nikolaj Dragoš, najstarejši moški prebivalec Slovenije vseh časov in eden izmed le treh "superstoletnikov" v slovenski zgodovini.

Dragoš je dočakal 110 let in 216 dni, s čimer je postal najstarejši moški prebivalec, starost 110 let sta doslej dosegli le dve ženski, Marija Vencelj Maggi in Katarina Marinič, ki je leta 2010 umrla v starosti 110 let in 307 dni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice