Zdravje > Življenjski stil
8 ogledov

Radi kolesarite? Postanite del akcije ...

Kolesarji Copenhagenize Index
Do desetega septembra imate možnost, da sodelujete v akciji Prekolesarimo svet.

"V mednarodni akciji bodo sodelovali udeleženci z vseh celin in iz številnih držav. Prekolesarjeni kilometri simbolizirajo povezanost celega sveta v prizadevanjih za preprečevanje samomora," pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ)

"V akciji Prekolesarimo svet štejejo kilometri na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarimo lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabimo odrasle, otroke, mladostnike in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj. Z akcijo, v kateri se simbolično poveže ves svet, razširjamo zavedanje, da samomore lahko preprečujemo," je povedala doc. dr. Saška Roškar , nacionalna predstavnica pri Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora in strokovnjakinja za duševno zdravje iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Kolesarjenje | Avtor: Profimedias Profimedias
Udeleženci kolesarjenja beležijo prekolesarjene kilometre v podporo akciji in jih vpišejo na spletni strani enega od organizatorjev; informacije o akciji so na voljo na naslednjih spletnih straneh, kjer poiščemo logotip s kolesom: www.ozara.org, www.nijz.si, www.zivziv.si in www.posvet.org.

Udeleženci si lahko sami natisnejo tudi uradni znak akcije in ga med kolesarjenjem pritrdijo na vidno mesto. Kolesarji bodo tudi letos ob koncu akcije prejeli potrdilo o sodelovanju. Vsakdo lahko k sodelovanju povabi svoje bližnje, znance, prijatelje in sodelavce.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:06 09.maj 2017.

    Vse tovrstne akcije so navadni populizem od katerih imajo profit določene organizacije.