Zdravje > Življenjski stil
2368 ogledov

Revnejšim ponudili brezplačno povečanje prsi

Prsni vsadki
"Tudi revni ljudje imajo pravico biti lepi," je dejal lokalni zdravstveni minister.

Oblasti v indijski zvezni državi Tamil Nadu so prejšnji teden sporočile, da so več tisoč revnim ženskam ponudile brezplačno lepotno operacijo prsi, med drugim tudi prsne vsadke. "Tudi revni ljudje imajo pravico biti lepi," je dejal lokalni zdravstveni minister.

Omenjena zvezna država je sicer znana po svojih populističnih programih, saj so pred tem odprli kantine z brezplačno hrano ter več tisočim ljudem podarili koze, prenosne računalnike in kolesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedaj pa so vsem ženskem zaradi estetskih in zdravstvenih razlogov ponudili še brezplačno lepotno operacijo prsi, prednost pa imajo najbolj revne ženske. "Če si revna ženska želi biti lepa, jo bomo finančno podprli," je dejal minister.

Tamil Nadu velja za zvezno državo z najbolje urejenim javnim zdravstvom, a kritiki očitajo lokalni vladi, da sedaj troši javni denar za lepotne operacije, namesto za bolj resne bolezni.

Lepotne operacije prsi postajajo v Indiji vse bolj priljubljene. Stanejo od 2300 do 3800 ameriških dolarjev. Leta 2016 so med drugim izvedli kar 90.000 tovrstnih operacij, leta 2010 pa jih je bilo še nekaj čez 50.000.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.