Zdravje > Življenjski stil
792 ogledov

Šest načinov, kako presenetiti svoje starše

Presenečenje
Bi radi prijetno presenetili starše in jim pokazali svojo hvaležnost?

Starši obožujejo svoje otroke, prav tako obožujejo njihova prijetna presenečenja. Zato se večrat spomnite na svoje starše.

Prav je, da jim pokažete, da jih imate radi in mislite nanje. Zato jim občasno prinesite kakšno malenkost, to je lahko le rožica ali okusen narezek, posebno domače pecivo ali rabljena knjiga, ki ste jo kupili na tržnici.

Čas, čas, čas

Ker živimo v hitrem svetu, kjer nimamo več časa eden za drugega, jim podarite svoj čas. Odpeljite jih na izlet, na večerjo, kosilo, na ogled kakšne predstave ali znamenitosti. Morda v njihov rojstni kraj, na kulinarično delavnico ali v muzej.

Starši so dolga leta čistili za vami. Zakaj jim ne bi vsaj delno vrnili usluge? Poskrbite, da staršev ne bo doma in jim očistite stanovanje. Če nimate dovolj časa, jim počistite le kopalnico ali kuhinjo, vsekakor bo to prijetno presenečenje.

Vzemite si čas in se skupaj lotite navlake, ki se je dolga leta nabirala v kleti, garaži ali na podstrešju. Skupaj boste obujali spomine, obenem jim boste pomagali očistiti navlako.

Starši pogosto pozabijo na svoje zdravje, zato ste tukaj vi. Če se vaši stari premalo gibajo, jih "prisilite" v več gibanja. Vpišite jih v krožek, pojdite skupaj na pohod, kupite jim karto za bazen. Če se prehranjujejo nezdravo, jih poučite o novejših smernicah prehranjevanja, izposodite si kakšno knjigo o zdravi prehrani in jim napolnite hladilnik z zdravimi dobrotami.

Za konec pa res dobro in v miru premislite, kaj vaši starši najbolj cenijo in česa si najbolj želijo. Vsak starš ima svoje želje in hotenja, izkoristite jih za dobro presenečenje.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.