Zdravje > Življenjski stil
63 ogledov

Skrivnost v hrbtenici, ne v zadnjici

Kim Kardashian Flynet
Raziskovalce je pritegnil fenomen velikih zadnjic, ki se jim moški težko uprejo. Ugotavljali so, kaj moške najbolj privlači.

Človeška narava je vedno nekoliko skrivnostna, za moški um tega ne bi mogli trditi, piše Elite Daily. Fenomen velikih zadnic je preplavil svet in težko bi ugotovili kdaj. Zaradi velikih zadnjic so nekatere zvezdnice, kot sta denimo Kim Kardashian in Jennifer Lopez pristale na samem vrhu lestvic popularnosti, zaradi želje po večji zadnjici se veliko žensk trudi v fitnesih in telovadnicah. Na voljo so celo podložene hlače.

Strokovnjaki s turške Univerze Bilkent so želeli znanstveno odgovoriti na vprašanje, kaj moške pri teh zadnjicah najbolj pritegne. Ugotovili so, da se odgovor skriva v hrbtenici in ne v sami zadnjici.

Pomemben je naklon

Jennifer Lopez | Avtor: Flynet Flynet
Raziskovalci so ugotovili, da moške najbolj privlačijo ženske z naklonom ledvene ukrivljenosti okoli 45,5 stopinj. Zaradi tega naklona je zadnjica videti večja, kot je. Raziskovalci pojasnjujejo, da je za to najbrž kriva sama evolucija. Ženske z večjim naklonom ledvene ukrivljenosti so namreč lažje prilagodile težnost v nosečnosti in so zaradi tega med nosečnostjo lažje delale. Poleg tega so lahko večkrat zanosile in imele med nosečnostjo manj zdravstvenih težav. Moški so si po mnenju raziskovalcev zato za partnerko raje izbrali takšno žensko. Raziskavo so sicer opravili na tristo moških, ki so ocenjevali ženske silhuete z naklonom ledvene ukrivljenosti med 26 in 61 stopinjami. Sicer pa znanstveniki dopuščajo možnost, da moške privlačita tako naklon kot sama velikost in oblika zadnjice. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.