Zdravje > Življenjski stil
858 ogledov

Štiri dni dopusta na leto za zdravljenje mačka

Profimedia
Britansko podjetje omogoča zaposlenim "dan za zdravljenje mačka"

Britansko internetno podjetje se je odločilo, da bo svojim zaposlenim omogočilo koriščenje prostih dni za "zdravljenje mačka" po prekrokani noči. Tako zaposlenim ne bo treba več lagati in jemati bolniške. A zaenkrat bo to mogoče le štiri dni na leto na zaposlenega.

Družbo za popivanje lahko tudi najamete, če ste osamljeni. (Foto: Shutterstock) Magazin Kaj se zgodi, če se za štiri tedne odpoveste alkoholu?

Za inovativen pristop so se odločili v podjetju Dice, ki je specializirano za prodajo vstopnic za glasbene dogodke preko spleta in pametnih telefonov.

"Našim uslužbencem se tako ne bo treba več izgovarjati na '24-urno bakterijo' ali se pretvarjati z bolnim glasom, ampak bodo svojim šefom lahko enostavno pojasnili, za kaj gre," je sporočil ustanovitelj podjetja Phil Hutcheon.

Pojasnil je, da je za njihove zaposlene zelo pomembno večerno druženje, saj se "najboljši posli v tej panogi običajno sklenejo po koncertu".

"Zaupamo si in želimo, da so ljudje odkriti, če so zunaj pozno zvečer in uživajo v glasbi v živo. Nobene potrebe ni, da bi se izgovarjali na bolezen," je še dodal Hutcheon.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:54 01.september 2017.

    Britansko podjetje omogoča zaposlenim "dan za zdravljenje mačka" .......pametno ! Pri nas pa pijanci in beli noski odločajo o usodi ljudstva za vsaj 4 leta, brez odgovornosti !

Sorodne novice