Zdravje > Življenjski stil
10 ogledov

Tek na Kristalno palačo

Tek Kristalna palača Alive Step Up
Tekmovalci bodo premagali 89 metrov, 20 nadstropij in 459 stopnic, tekmovalo se bo v dveh kategorijah.

V nedeljo se lahko vsi športni navdušenci pomerite v posebni disciplini, v teku po stopnicah. Za tek na najvišjo stavbo v Sloveniji se je prijavilo več kot 500 ljudi, sami pa se v primeru kakšnega prostega mesta lahko prijavite na samem kraju dogodka.

Do vrha tudi trikrat

Tekmovalci bodo premagali 89 metrov, 20 nadstropij in 459 stopnic, tekmovalo se bo v dveh kategorijah. “Lahka, tako imenovana Step Up kategorija, v kateri osvojiš vrh in 459 stopnic enkrat in ekstremna kategorija, imenovana Ekstremni Step Up, kjer pretečeš do vrha kar trikrat. To pomeni 1377 stopnic,” pravijo organizatorji. Posebno kategorijo bo predstavljala kategorija alive step up štafeta, namenjena ekipam kot so razna podjetja, gasilska društva, športna društva, in tako dalje. “Najhitrejši in najhitrejša iz ekstremne kategorije bosta za eno leto postala kralj in kraljica Kristalne palače. Vsak tekmovalec bo prejel majico in goodie bag,” pojasnjujejo.

Tek na Kristalno palačo v ljubljanskem BTC-ju bo v nedejo ob 11 uri, prevzem štartnih številk pa je med 8 in 10 uro. Cena za step up je 24, za ekstremni step up 27, za štafeto pa 72 evrov na ekipo. 

Komentarjev 1
  • dubravka 18:36 21.november 2014.

    Najprej komentar na vašo slovenščino: V navodilih za registracijo piše:Če vam povezava ne deluje, jo poskusite prenesti v vaš brskalnik (izberite ukaza kopiraj / prilepi).Napačno je: ..v vaš brskalnik.. Pravilno: v svoj brskalnikPOPRAVITE!!!!Komentar ...prikaži več k teku po stopnicah:Če bo kdo tekel, ki nima dobro pripravljenih mišic in ga bodo verjetno pekle mišice (kot bodo vašo kolegico, ki je tekla že danes) svetujem: v prvih trenutkih napora vzemite tableto s katerokoli kovino (kalcij, magnezij, železo, kalij ipd), nato to ponovite med izvajanjem fizične aktivnosti, še enkrat ponovite po koncu fizične dejavnosti in še OBVEZNO ponoči, enkrad med 2.00 in 4.00 uro zjutraj, ko je bazičnost telesa na najnižji ravni. S tem dosežete, da se kislina, ki se med naporom kopiči v mišicah (naša kri je pa ne more odvajati, ker v našem teleso ni tega mehanizma) poveže z bazično snovjo, ki nastane ob vnosu kovine v sol. Sol pa kri lahko izloči iz telesa. Tako pre