Zdravje > Življenjski stil
8 ogledov

Temu se reče "mall walking"

Trgovina Profimedias
Ameriški Centrer za nadzor bolezni v Atlanti v zimskih mesecih svetuje tako imenovani mall walking, hojo po trgovskih centrih.

V Centru za nadzor bolezni v Atlanti menijo, da je hoja po trgovskem centru predvsem za starejše osebe idealna zimska aktivnost, da lažje ostanejo fit, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Prednost trgovskih centrov je, da za vstop ni treba plačati. Tla v trgovinah niso spolzka kot zunaj, na voljo pa imajo tudi veliko stolov in klopi za počitek. Poleg tega so ogrevani in zaščiteni pred mrazom.

Celo uradni urniki hoje 

starejši upokojenci par | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Hoje po trgovskem centru se lahko lotite sami ali s prijatelji, v ZDA imajo nekateri centri celo uradne urnike in programe hoje. Čeprav je takšna hoja lahko dobra za vse, jo v centru najbolj priporočajo za starejše, ki jim lahko redna vadba pomaga pri spancu, upočasnjuje staranje in jih ohranja vitalne.

Kljub temu je ob primerni podlagi in okolju gibanje na zunanjem čistem zraku bolj priporočljivo, saj je v trgovskih centrih tudi veliko prenašalcev bolezni. 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.