Zdravje > Življenjski stil
404 ogledov

To so tipični znaki, da vam oseba zavida!

lažni prijatelj, prijateljica, prijateljstvo, zavist Profimedia
Telesna govorica veliko pove. Če opazite te znake, potem to pomeni, da je oseba ljubosumna na vas.

Neverbalna komunikacija je veliko bolj iskrena od verbalne, saj je včasih zelo težko prikriti, kako se nekdo počuti. To velja še posebej za primere, kadar gre za zelo močna čustva.

Telesna govorica ostalih oseb lahko razkrije, ali se sogovorniku zdite privlačni, in tudi, če je nekdo ljubosumen na vas oziroma vam zavida. Če pri osebi opazite spodaj naštete znake, vam po vsej verjetnosti zavidajo.

1. Prekrižane roke ali noge

nogre, ženska, sedenje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kadar ima vaš sogovornik prekrižane roke, to pogosto nakazuje na ljubosumje ali negotovost. "Med pogovorom lahko nekdo prekriža roke, v sedečem položaju pa prekriža noge in jih tesno stisne skupaj. Sogovorniki lahko začnejo tudi stiskati pesti ali pa prepletati prste, kot da bi želeli poudariti intenzivnost čustev, ki jih čutijo. Vse te geste kažejo na poskus čustvene zaščite in strah pred zavrnitvijo ali izdajo," je povedala Megan Harrison, zakonska in družinska terapevtka.

2. Položaj in pogled

Če je nekdo ljubosumen na vas, se običajno s telesom obrne proti vam ali stran od vas, saj mu to nudi občutek varnosti. "Obračanje bi posamezniku lahko pomagalo najti tolažbo, saj tako ustvarja razdaljo med sabo in osebo, na katero je ljubosumna. Če je oseba obrnjena neposredno proti vam, lahko to pomeni, da vas natančneje opazuje, da ugotovi, od kod izvira njeno počutje," je razložila Harrison.

Tovrsten položaj je lahko tudi povod za pogovor o sogovornikovih čustvih, enako pa velja tudi za očesni stik.

"Nekdo se lahko izogiba očesnemu stiku z osebo, na katero je ljubosumen. Prav tako lahko poskuša vzpostaviti očesni stik, da bi potrdil svojo prevlado ali večvrednost," je dejala Jeni Woodfin, zakonska in družinska terapevtka. Dodala je še, da je izbira stika popolnoma odvisna od situaciji, v kateri so se znašli.

Zavist | Avtor: Profimedia Profimedia

3. Ubijalski pogled

"Nekdo, ki je ljubosumen na vas, bi lahko zaprl oči in poškilil proti vam, ali pa bi vas spremljal s prodornim pogledom. Takšno vedenje je pogosto znak zavisti, saj kaže, da se posameznik ob vas počuti ogroženega," je povedala Woodfin.

Pogosto se takšen pogled pojavi podzavestno, zato lahko s skrbnim opazovanjem opazite, kaj si oseba zares misli o vas.

4. Lažna velikost

Če nekdo napihuje svoje prsi in se poskuša prikazati kot fizično večji kot je, to pomeni, da se znotraj počuti precej majhnega.

"Takšen položaj je lahko znak, da skuša posameznik potrditi svojo dominantnost ali premoč, kar izvira iz njegove lastne ogroženosti ter negotovosti," je razložila Woodfin ter dodala, da se ta znak občasno pojavi podzavestno.

5. Nemirnost

Če je vaš sogovornik med pogovorom nemiren, lahko to kaže na zavist.

"Vrtenje ali igranje z lasmi ali nakitom je lahko znak, da se sogovornik počuti tesnobno ali živčno. Običajno tovrstni občutki izvirajo iz ljubosumja."

Sogovornik se lahko posluži tudi raznih kretenj, s katerimi se poskuša pomiriti. "Dotikanje vratu ali obraza je lahko tudi znak nelagodja ali negotovosti, ki se pojavi ob ljubosumju," je dodala Woodfin.

Če ste pri sogovorniku prepoznali več opisanih znakov, ste lahko prepričani, da se oseba počuti izjemno negotovo.

Spolnost Spolnost Zdravje Pornozvezdnik odkrito spregovoril in delil nasvete
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.