Zdravje > Življenjski stil
51 ogledov

Več časa za Pokemon Go kot za Facebook

Pokemon Go EPA
Aplikacija Pokemon Go je doživela neverjeten uspeh, povzpela se je namreč na vrh lestvic iOS App Store in Google Play. Za mnoge je to dobrodošla pridobitev, saj se zaradi igrice uporabniki vsaj razgibajo in odidejo na svež zrak.

Novi podatki kažejo, da ljudje porabijo bistveno več časa za igranje nove igre kot pa za socialna omrežja kot so Facebook, Snapchat, Twitter in instagram.

Povprečen uporabnik pametmega telefona, ki igra Pokemon Go, je v ponedeljek za aplikacijo porabil 33 minut. Povprečni uporabniki socialnih omrežij pa so v povprečju porabili 22 minut za Facebook, 18 minut za Snapchat, 18 minut za Twitter in 15 minut za Instagram.

Ne pomeni sedenja na stolu

Igra podjetja Nintendo je za mnoge dobrodošla pridobitev, saj ne pomeni sedenja na stolu, ampak se igralci v realnem svetu odpravijo “na sprehod”, da bi našli virtualne predmete oziroma lovili digitalne like iz dve desetletji stare franšize Pokemon.

Po podatkih proizvajalcev Jawbone UP, ki spremlja aktivnost uporabnika, se je gibanje igralcev Pokemon Go zelo povečalo. Po njihovih podatkih so uporabniki v povprečju naredili za 62,5 odstotkov korakov več, kot sicer. Igra je trenutno na voljo le v ZDA, Avstraliji in Novi Zelandiji.

Aplikacija Pokemon Go je sicer "zunaj" od minulega tedna, prvi dan pa so jo v ZDA naložili na vsak 20. pametni telefon s sistemom Android.  

V Avstraliji so začeli zaradi te igre celo opozarjati uporabnike, naj pazijo, da med igro ne prečkajo ceste, in naj ne hodijo v trgovine zgolj zato, da ujamejo Pokemona. 

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije (STA), priljubljena igrica povzroča velike skrbi tudi v ZDA saj gre za državo, kjer je zasebna posest sveta, lastniki pa so oboroženi. Za zdaj še ni poročil o streljanju na igralce, vendar pa prihaja do nesreč in motenja posesti. Smrti še ni bilo, je pa avtomobil povozil 15-letnico v Pensilvaniji, ki je gledala v telefon in prečkala avtocesto.

Po pisanju STA se ljudje podijo celo po pokopališčih, zaklenjenih parkiriščih, prihajajo na dvorišča, dovoze in ceste. Policija je doslej le izdala nekaj kazni, aretacij za motenje posesti pa še ni bilo, kljub številnim prijavam o možnih vlomilcih, za katere se je izkazalo, da so igralci Pokemona. Ena od večjih nevarnosti v ZDA pa je, da bo lastnik posesti potegnil za sprožilec orožja, kar bo dobra podlaga za iskanje novega pravnega presedana, saj doslej še nihče streljal na igralce Pokemona.

Za občutek, kako nori so ljudje na Pokemon Go, lahko vidite v spodnjem posnetku.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.