Zdravje > Življenjski stil
42 ogledov

Zakaj preskakovanje obrokov ni dobro

ženska, hrana, obrok Shutterstock
Ste tudi vi med tistimi, ki preskakujejo obroke? To je škodljivo tudi za naš lep trebušček.

Preskakovanje obrokov povzroča številne napake v metabolizmu. Te povzročajo povečanje telesne mase, ki je lokalizirana nad našim pasom. Povzroča torej povečanje našega trebuha, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Še eno negativno plat preskakovanja obrokov je dokazala raziskava opravljena v Ohio State University. Strokovnjaki so delali poskuse na laboratorijskih miškah, eni skupini mišk so dali obrok enkrat na dan s polovično količino obroka. Ostalim so dali neomejen dostop do hrane.

Kdo se je zredil? 

Tiste miške, ki so imele tri dni stroge diete z enim obrokom na dan, so shujšale v primerjavi z ostalimi miškami. Že šesti dan pa so imele v predelu trebuha več maščobe, kot so jo imele miške, ki so lahko ves čas nekaj jedle. Presežek te vrste maščobe pa je povezan s tveganjem za nastanek diabetesa tipa 2 in bolezni srča in ožilja.

“To govori v prid nasvetom, da so za hujšanje najboljši številni manjši obroki čez cel dan. Čeprav takšen način prehranjevanja za mnogo ljudi ni praktičen,” pravi avtorica raziskave Martha Belury. “Če želite shujšati, ne izpuščajte obrokov hrane. To bo povzročilo velika nihanja inzulina in glukoze v telesu, kar lahko povzroči povečanje telesne teže,” dodaja.

Vsebine s področja alternative in zdravega življenja tudi na forumih med.over.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.