Zdravje > Življenjski stil
1872 ogledov

Zaradi teh preprostih trikov boste srečnejši

razmišljanje Profiemdia
Če iščete ključ do sreče, vam je lahko v pomoč nekaj enostavnih trikov, ki lahko naredijo veliko spremembo v vašem počutju.

"To so preprosti nasveti, ki jih lahko uporabite vsak dan, da spremenite svoje možgane in spiralo obrnete navzgor proti srečnejšemu in bolj zdravemu življenju," je povedal Alex Korb, postdoktorski raziskovalec na področju nevrologije na kalifornijski univerzi.

1. Poslušajte glasbo iz najsrečnejšega obdobja vašega življenja

Glasba ima takojšen pozitiven učinek na vaše razpoloženje. Korb pravi, da vam bo poslušanje glasbe iz najsrečnejšega obdobja vašega življenje takoj pomagalo priklicati dobre čase in posledično tudi občutke, ko ste se imeli lepo.

smeh | Avtor: Shutterstock Shutterstock
2. Smejte se

Smejite se, ko ste srečni, a povezava deluje tudi v obratno smer. Ko kotičke ustnic obrnete navzgor, lahko vaši možgani čutijo, da ste srečni, tudi če se sprva pretvarjate.

3. Razmišljajte o svojih ciljih

Razmišljanje o daljnosežnih ciljih sprošča dopamin, nevrotransmiter, zaradi katerega se počutite bolje in bolj motivirano.

4. Dober nočni spanec

Številne raziskave izpostavljajo pozitivne učinke spanca. Ob tem Korb opozarja, da težave s spancem pogosto vodijo v depresijo.

5. Omilite stres

Da bi premagali začaran krog odlašanja in zgradili dobre možganske navade, je bistveno zmanjšati stres, pravi Korb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.