Zdravje > Življenjski stil
1335 ogledov

Zato je danes najbolj depresiven dan v letu

Depresija Profimedia
Današnji dan naj bi bil najbolj kritičen zaradi spoznanja, da ste izgubili motivacijo, da vam novoletnih zaobljub verjetno ne bo uspelo uresničiti in da so topli meseci še zelo daleč, pravijo strokovnjaki.

Tretji ponedeljek v januarju naj bi bil najdepresivnejši dan v letu. Če ste zjutraj iz postelje vstali le s težavo, če vas je na poti v službo razjezil prometni kaos ali če ste izgubili motivacijo za cilje, ki ste si jih postavili pred novim letom, vam je danes slaba volja oproščena.

Današnji dan naj bi bil najbolj kritičen zaradi spoznanja, da ste izgubili motivacijo, da vam novoletnih zaobljub verjetno ne bo uspelo uresničiti in da so topli meseci še zelo daleč, pravijo strokovnjaki. Raziskave so pokazale, da so za padec motivacije v veliki večini krivi turobni zimski dnevi z manj svetlobe pa tudi dolgčas, ki sledi pestremu prazničnemu mesecu.

Teorijo depresivnega ponedeljka je leta 2005 azglasil psiholog Cliff Arnall, ki pravi, da veliko vlogo pri slabi volji igra tudi minus na računu, ki je posledica prevelikega decembrskega zapravljanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.