Zdravje > Življenjski stil
135 ogledov

Zato je dobro spati brez oblačil

Spanje Profimedias
Ste vedeli, da boste brez oblačil prej zaspali in da bo tako telo med spanjem porabilo več kalorij?

Spanje brez oblačil pomaga znižati in uravnavati telesno temperaturo in preprečuje, da bi vam bilo ponoči prevroče. Pomagalo naj bi tudi hitreje zaspati in porabiti več kalorij med spanjem, pravi zdravnik in strokovnjak za spanje Michael Breus.

"Ko ponoči pomagate telesu, da je hladnejše, s tem, ko spite goli, [telo] začne povečevati zaloge rjavega maščobnega tkiva, tipa maščevja, ki dejansko porablja energijo v obliki kalorij, namesto, da jo shranjuje kot navadno maščobo,” je dejal Breus.

Hormon ljubezni 

Golota med spanjem lahko okrepi tudi vaše ljubezensko razmerje. Neposredni telesni stik golih teles vzbuja občutek večje bližine in intimnosti, pravi Breus. Do tega pride, ker fizični stik našim možganom pošlje sporočila, ki spodbudijo sproščanje oksitocina oziroma hormona ljubezni.

"Golota in fizična bližina v postelji lahko naredita spolne odnose – še posebej tiste spontane in nenačrtovane – bolj verjetne in pogoste," pravi Breus.  

Dvig oksitocina bo poskrbel, da boste srečnejši, in v vaših očeh okrepil privlačnost vašega partnerja, hkrati pa bodo hormoni ljubezni omilili stres, tesnobo in znižal krvi tlak.

Če ne želite spati goli, strokovnjak svetuje, da se v posteljo odpravite s čim manj oblačili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.