Zdravje
21140 ogledov

Znanstvenike že skrbi nova različica

Koronavirus covid-19 laboratorij Profimedia
Na jugu Francije so zaznali novo različico virusa SARS-CoV-2 z velikim številom mutacij.

Znanstvenike skrbi pojav nove različice, ki so jo poimenovali B.1.640.2. Prvi primer so potrdili že 10. decembra, skupno pa so jo odkrili pri dvanajstih osebah. Za zdaj hitrega širjenja omenjene različice še niso zaznali. 

Analiza, ki so jo opravili znanstveniki v Marseillu, je pokazala, da ima omenjena različica kar 46 mutacij. Prva oseba, pri kateri so potrdili omenjeno različico, se je pred kratkim vrnila s potovanja v Kamerunu, zaradi česar znanstveniki menijo, da bi lahko različica izvirala od tam.

Študija, ki jo je podprla francoska vlada, še ni bila pregledana.  

Znanstveniki ves čas odkrivajo nove različice, kar pa ne pomeni, da so vse nevarnejše od npr. alfe, delte in omikrona. Še posebej so pozorni na tiste različice, ki imajo v primerjavi z izvirno različico večje število mutacij. Odprto ostaja tudi vprašanje, ali je različica sposobna zaobiti imunost po prebolelosti ali po cepljenju. Po do zdaj znanih podatkih naj bi imela različica mutacijo E484K, ki naj bi bila kriva za to, da so različice bolj odporne na cepiva. Poleg tega različica vsebuje mutacijo N501Y, ki so jo znanstveniki prvič zaznali pri različici alfa in zaradi katere bi lahko bila bolj prenosljiva. 

V Franciji je trenutno prevladujoča različica omikron, ki predstavlja že več kot 60 odstotkov primerov. V državi so v zadnjem dnevu potrdili več kot 67 tisoč novih primerov in 270 smrti. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 11
  • Timothy_Rodriquez 10:06 04.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 06:49 04.januar 2022.

    V državi so v zadnjem dnevu potrdili več kot 67 tisoč novih primerov in 270 smrti. .......Napišite še koliko smrti je bilo od Omikrona !!.....A ne veste ?!....Potem pa ne pišite dvoumnih člankov..."Novinarji" boste verjetno harakirije delal, ko bo konec korone...

  • Avatar Rialessta
    Rialessta 22:13 03.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m