22 ogledov

Ženske pretiravajo

Preveč urejena? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Večina žensk je obremenjenih s svojim videzom. Obstajajo celo standardi, po katerih se ocenjujejo med sabo. Pa so tudi moškim tako zelo pomembni?

Lasje
Ženske, ki si barvajo lase, morajo to početi znova in znova. Celo nekaj milimetrski narastek je za mnoge pokazatelj zanemarjenosti in pomanjkanja okusa. Toda moški bodo o malenkostih kritično razmišljali na takšen način le, če jim jih bo kdo predstavil v takšni luči. Večina jih bo najbrž prej prepričanih, da je to tisti pravi videz. Če je ženska lepa in oddaja ustrezne vibracije, se ne bo noben moški ukvarjal z nevidnim narastkom.  

Depilacija
Ko gre za britje intimnih predelov, je vse pač stvar osebnega okusa. Nekateri imajo radi brazilsko depilacijo, drugi gost grmiček … Ko gre za poraščenost drugih delov telesa, je presoja lažja (ali težja, kakor se vzame). Vsak moški se bo strinjal, da je depilacija potrebna na mestih, kjer naj dlake ne bi rasle in so temne ter opazne – na obrazu in nogah na primer. Po drugi strani pa je obsedeno odstranjevanje brezbarvnih in neopaznih dlak kjerkoli po telesu za večino moških morbidno dejanje. Moški jih ali ne opazijo ali pa se jim zdijo normalne. Noge kot noge so jim dosti pomembnejše.

Manikura in pedikura
Glede manikure ni pravil. Nekateri moški imajo radi dolge nohte, drugi ne, nekaterim so všeč močno nalakirani, drugim naravni. Vendar pa tudi tisti moški, ki opazijo največ, ne bodo opazili vseh podrobnosti. Najbolje se je odločiti za preprosto in varno izbiro. Ko gre za pedikuro, se ženskam sploh ni treba vznemirjati, veliko bolj kot nožni prsti moške zanima tisto, kar je višje oziroma precej višje. Kar pa seveda ne pomeni, da urejenost ni pomembna.

Strije in celulit
Proti strijam se je težko boriti in proti celulitu se je treba bojevati z vadbo, ustrezno dieto in masažami. Kaj torej moški mislijo o teh lepotnih nadlogah? Večina jih tega niti ne bo videla kot težavo, dokler ženske o tem ne bodo začele ves čas govoriti kot o problemu, ki jih nenehno muči, v upanju, da jih bo moški potolažil in omenil njihovo lepoto. Ampak potem bo škoda že storjena. Tisti, ki sploh vedo, kako so videti omenjene 'nepopolnosti', se ob dotiku ne bodo zdrznili. Za moškega je precej pomembneje, kako grajena in 'fit' je ženska in ne vsaka podrobnost.

Kaj moški zares cenijo pri ženskah?
Če potegnemo črto – večina moških se zares ne ukvarja s standardi, ki si jih postavljajo ženske. Seveda to ne pomeni, da jim ni treba storiti ničesar glede videza. Moškim je dovolj, da je ženska videti v redu, dokler za to ne porabi preveč časa in denarja.

No, nekateri bodo zahtevali tudi več kot to. Prvi so metroseksualci, ki so tudi sami obsedeni z videzom, ali pa gre za snobe, ki iščejo lutko namesto ženske, ob kateri bi se res dobro počutili. Ali sanjate o takšnih tipih?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.