60 ogledov

Ženske so za skupinski seks

Ognjevita Avstralka. Žurnal24 main
Ženskam se zdi ideja o skupinskem seksu prav tako mamljiva kot moškim in so skorajda v enaki meri tudi pobudnice, je pokazala avstralska raziskava.

V raziskavi največje avstralske spletne strani za zmenke RedHotPie.com.au je sodelovalo 8700 članov, odgovori pa so precej zanimivi. 40 odstotkov članov je iz svojih izkušenj poročalo, da je v "grupiču" sodelovalo enako število pripadnikov obeh spolov, 30 odstotkov jih je posteljne čare izkusilo z več moškimi in preostalih 30 odstotkov z več ženskami.

Med pobudniki skupinskega seksa je bilo 46 odstotkov žensk in 54 odstotkov moških. V početju malce pogosteje sodelujejo pari kot samski, večina parov pa se "aktivnosti" udeležuje skupaj. Najpogostejši je seks v troje, čeprav je ena tretjina priznala, da je njihov največji "grupič" vključeval pet ali več ljudi. Najpogostejši razlog za skupinski seks so vznemirjenje, pestrost in želja, da bi začinili dolgotrajna razmerja.

Slabe vesti ni
Takšna praksa sicer ni vsakodnevna. 40 odstotkov jo je poskusilo enkrat, vsak deseti pa to počne tedensko ali mesečno. Kakšne slabe vesti večina zaradi tega nima, 80 odstotkov jih je zatrdilo, da je to samo zabava, med katero se spoštujejo želje ostalih. Tisti, ki so dejanje obžalovali, so za razlog navedli vpliv alkohola, pritisk partnerja in ljubosumje.

Geoff Barker, strokovnjak za razmerja na spletni strani, je dejal, da so Avstralke spolno bolj svobodomiselne od rojakov. "Mislil sem, da bodo prednjačili moški, vendar se ženske za skupinski seks navdušujejo v enaki meri. Glede tega ne čutijo pritiska družbe tako kot moški, njihovo seksualnost pa opogumljajo mediji in močnejši spol," je dejal. Nič več ni tako, kot je bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.