60 ogledov

Znaki, da nam bo strla srce

Strto srce potrebuje drugačen opoj. Žurnal24 main
Na začetku romance zlahka spregledamo ''majhne'' stvari ali pa se nam celo zdijo ljubke. Prvinska privlačnost in vznemirjenje nas zaslepita, da ne vidimo ničesar razen nje. Popolne boginje.

Žal je tako, da je veliko razmerij že na začetku obsojenih na neuspeh, zato je tudi ob najbolj strastni zaljubljenosti razumno, da smo pozorni na znake, ki kažejo, da bi nam lahko izvoljenka prej ali slej zlomila srce. Drži, ni romantično.

Nima dolgoletnih prijateljev
Punca je pravi socialni kameleon, skače iz družbe v družbo in spoznava kupe nadvse zanimivih znancev. Sliši se vznemirljivo, kajne? Najbrž, vendar najbrž tudi ne boste dovolj dolgo v njeni družbi, da bi izvedeli, kako zanimivi so ti ljudje v resnici. Če nima pravih prijateljev, takšnih še iz osnovnošolskih krožkov, lahko to pomeni dvoje: ali obstaja nekaj tehtnih razlogov, da se v njeni bližini nihče ne zadržuje prav dolgo časa, ali pa bolestno hrepeni po spremembah. Nič od tega ni dober znak za sanjsko romanco.

Nova v svetu zmenkarij
Če stremite za resno zvezo, potem so zmenki z nekom, ki je novinec na tem področju, včasih dvorezen meč. Morda je precej mlajša od vas ali pa pač neizkušena, kar je lahko srčkano, lahko pa tudi nadležno. Nekdo, ki s sabo ne nosi prtljage preteklih razočaranj, je lahko nedolžno očarljiv, vendar pa morda tudi ne ve, kaj išče v partnerju in bo moral izvedeti ob vas. Spomnite se prvih razočaranj, ko ste bili najprej princ na belem konju, potem pa žaba v motni luži. Ampak konec koncev, vsi smo enkrat začeli.

Punca je svobodnega duha
Punca je svobodnega duha in ne mara utesnjenosti. Ko začneta, vas pošteno opozori, da potrebuje prostor zase in postavi časovnice, ki določajo vajin odnos. Čeprav se strinjate s pogoji, še ne pomeni, da bo zveza delovala. Nekdo, ki mu je tako zelo do svojega in ne skupnega časa, bo to hitro izkoristil in še preden se boste zavedali, jo boste videvali enkrat na teden. Tolikokrat pa vidite tudi najboljšega bratovega prijatelja. 

Dušo pogosto premetavajo valovi. © iStockphoto

 
Upiranje je zanjo igra
Mesece jo zasipavate s pozornostmi, romantičnimi malenkostmi in šaljivimi sporočili. Ko končno privoli, bi to moral biti znak, da se je odtalila. Pa vedno ni tako. Najbrž ste jo ulovili na slab dan, ko potrebuje nekoga, da ji dvigne samozavest. Ve, da ji boste laskali in ves večer mahali z repom kot pes. Samospoštovanje se ji bo čez noč povrnilo, vi pa boste čez noč spet na hladnem.

Sanjari o nemogočem
Nekateri ljudje niso nikoli zadovoljni s tem, kar imajo. Imeti visoke standarde in ambicije je ena stvar, sanjariti o nerealističnih pričakovanjih pa precej škodljivo, najsi gre za denar, slavo ali idealen odnos. Ko bo prišlo na pot kaj boljšega, se ne bo obotavljala.

Ne predstavi vas družini
Prvo srečanje z dekletovo družino ali prijatelji zna biti zastrašujoča izkušnja, ampak enkrat je to treba dati čez. Kaj pa če vas dolgo časa noče predstaviti? Saj ne, da bi imeli kaj proti, ampak še vam se zdi čudno. Predstavljajte si, da hodite s pretežko kmečko deklino robustnih manir, ki jo je treba skrivati pred bližnjimi. To ste zdaj vi.

Je tudi pravo srce tako možato? © iStockphoto

 
Nima pomembnega bivšega
Biti z dekletom, ki nikoli ni imelo dolgotrajnega razmerja, je na prvi pogled idealno. Ni vam treba skrbeti, če ste njena ''edina resnična ljubezen'', ali se bati, da bo bivši spet prikorakal v njeno življenje. Je nepopisan list, ki lahko postane pomembno poglavje vašega življenja. Vendar pa dekle, katere kartoteka zajema le dvotedenske afere, verjetno ne bo spremenilo svojega življenjskega stila prav zaradi vas. Najbrž je imela dobre razloge, da se ni spuščala v trajnejša razmerja. In morda boste vi nov dober razlog.

 

Preberite še:

Ukoreninjeni problemi
Vsi imamo svoje osebnostne probleme, s katerimi se pogosto ukvarjamo. Nekateri ljudje pa se z njimi sploh ne ukvarjajo, zato se morajo drugi. Alkohol, droge, seks, kockanje in druge vrste odvisnosti so znak, da barka ne bo plula mirno. Verjetno želite biti več kot bergla v viharnih časih.

Imela je fanta, ko sta začela
Če sta začela, ko je imela še drugega, boste morda pomislili, da to ni najbolj prav, ampak da bo od zdaj vse v redu. Vendar takšne sence velikokrat obvisijo nad odnosom. Če bo začela prepogosto omenjati novega sodelavca ali če bo želela malce več časa samo zase, potem je možno, da išče zamenjavo tudi za vas. Če ne, pa utegnejo vajin odnos skrhati sumničenja na podlagi lastne izkušnje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.