22 ogledov

Žurnal brez Janševega odziva

100308_jansa_325_bobo Žurnal24 main
V volilnem štabu največje stranke nam na naše prošnje za intervju niso odgovorili.

Na tem mestu bi moral biti intervju s predsednikom SDS Janezom Janšo, a nam v odnosih z javnostmi njegove stranke na našo prošnjo po intervjuju do  prejšnjega četrtka niso niti odgovorili. Vsak teden smo vam ponudili odgovore predsednikov dveh strank, ki imata poslance v državnem zboru. Izpustili smo samo stranko Slovenska Lipa, ker so ji javnomnenjske ankete v času, ko smo pripravljali intervjuje, napovedovale dober odstotek volilnih glasov.

Prošnje za intervjuje smo na odnose z javnostmi strank naslovili 11. avgusta. Med njimi so našo prošnjo prejeli tudi v SDS. Čeprav so se druge stranke odzivale hitro in so si že kmalu zagotovili termine, od SDS ni bilo nobenega glasu.

Zaprosili smo večkrat
Zato smo jih na našo prošnjo spet spomnili 19. avgusta. Nato smo jih pozivali vsak teden. Tudi potem ko se je predstavnica za odnose z javnostmi zamenjala, smo tudi njo natančno seznanili z našo prošnjo. Nikoli nismo dobili niti jasne zavrnitve. Odgovori so bili večinoma v slogu, da bodo našo prošnjo preučili.

Vnovič smo jim prošnjo po elektronski pošti posredovali prejšnjo sredo, a nismo prejeli nikakršnega odgovora. Nazadnje smo s štabom SDS govorili ta ta ponedeljek, ko nam še vedno niso znali odgovoriti, ali intervju bo ali ne.

Po podatkih na spletni strani kabineta predsednika vlade je Janša v času volilne kampanje dal intervjuje za medije: Demokracija (21. 8.), Avtomoto revija (28. 8.), Primorske novice (29. 8.), Odmevi na TV Slovenija o aferi Patria (2. 9.) in za zamejski tednik Novi glas (4. 9.). Po naših informacijah je ta teden potekal tudi intervju za Dnevnik. V sredo pa je bil intervju na zabavni oddaji fi nske komercialne televizije. V avgustu se je intervju z Janšo pojavil še v reviji Sinfo, Primorskih novicah, na televiziji ETV Zasavje, na radiu Kum Trbovlje in na radiu Ognjišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.