Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Američani spet na Kubi

Kool and the Gang so na glavnem trgu postregli s soulom, funkom in hip hopom. (F Žurnal24 main
Soul legende Kool & The Gang so z nedeljskim nastopom na Kubi pisali zgodovino.

No, vsaj delček zgodovine, saj so redki ameriški glasbeniki, ki so nastopili v komunistični Kubi. Zaradi dolgoletnih napetih odnosov med ZDA in Kubo, so tovrstni koncerti prava redkost v Havani in sami državi. Pevec zasedbe, Robert “Kool” Bell trdi, da njihov nastop nima veze s politiko.”Tam smo nastopili zaradi ljubiteljev naše glasbe,” je dejal Bell. Ki dodaja, da njihov edini smisel glasba. “Potujemo po svetu in naše edino sporočilo je ljubezen, razumevanje in edinost. Nikoli ne nastopamo kot politiki, temveč kot glasbeniki.”

Ameriški pionirji R&B so na Kubi postregli z eklektičnim miksom R&B-ja, soula in hip hopa. Njihov nastop je bil toliko bolj poseben, ker vlada na Kubi nasprotuje 'invaziji' ameriške glasbe: rock'n'rolla in hip hopa.

A vseeno je njihov nastop izjemen, saj so bili zadnji Američani, ki so tam nastopili rokerji Audioslave, ki so na Kubi nastopili leta 2005.

Oblasti na Kubi v zadnjem času čedalje pogosteje dovolijo kubanskim izvajalcem potovati in nastopati v ZDA. V minulem letu je Omara Portuondo iz zasedbe Buena Vista Social Club nastopila v številnih mestih in osebno prejela grammyja za Latino glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.