Magazin > Lepota & telo
606 ogledov

Lepši z olivnim oljem

zenska, lasje, lepotica Shutterstock
Olivno olje je lahko odličen naravni lepotni in negovalni izdelek, primeren tudi za tiste z zelo občutljivo kožo.

Ker je olivno olje bogato z antioksidanti in vitaminom E, je prava izbira za nego suhe in občutljive kože. Pri vsakodnevni negi se boste občutku mastne kože izognili, če boste obraz predhodno navlažili z vodo, nato pa olivno olje nanj nanesli s pomočjo vatne blazinice.

Za vse telo
Nekaj kapljic olivnega olja namesto balzama razmažite po ustnicah, uporabite pa ga lahko tudi za nego nohtov in obnohtne kožice – v ta namen ga nekaj kapljic kapnite v toplo vodo, vanjo za nekaj minut potopite prste, nato začnite z urejanjem nohtov. Za mehka stopala olivno olje dobro vtrite v stopala in pete, obujte bombažne nogavice in se odpravite spat.

Pilingi, kopeli in maske
Olivno olje je eno od glavnih sestavin skoraj vseh pilingov in mask za telo, z njim pa lahko popestrite tudi kopel. Piling je dobrodošel vse leto, z njegovo pomočjo pa bo vaša koža mehka tudi poleti – zmešajte nekaj kapljic olivnega olja in nekaj žlic sladkorja in piling je pripravljen.

Maska za obraz in vrat
Za mehko in navlaženo kožo zmešajte nekaj kapljic olivnega olja, žličko medu in dve žlici mleka. Masko nanesite na obraz, vrat in dekolte, pustite delovati 15 minut, nato sperite s hladno vodo. Maska je več kot dobrodošla nega za vse, ki trpite zaradi suhe kože.

Maska za sijoče lase
Dva beljaka zmešajte z dvema žlicama olivnega olja in nanesite na vlažne lase. Pustite delovati pol ure, vmes po želji lasišče večkrat zmasirajte s prsti. Lase umijte z nežnim šamponom.

Komentarjev 1
  • Alex Ječar 23:09 31.julij 2011.

    Olivno olje je zakon, tako za lase kot tudi za kožo. Moja najljubša krema od green line je tudi z olivnim oljem, včasih ko se mi da si pa naredim tudi masko za lase. je pa res da uporabljam drug ...prikaži več recept, brez beljakov, z medom.