Magazin > Odnosi in prosti čas
6283 ogledov

Moški razkrili, kaj jih moti doma, da si omislijo ljubico

par ljubimca seks erotika golota Shutterstock
Ste si mislili, da so to najpogostejši razlogi?

Spletna stran za zmenke Victoria Milan se je lotila teme, zakaj toliko moških vara. Anketirali so več več kot 8000 moških, iz ZDA, Irske, Združenega kraljestva, Španije, Nordijskih držav, Francije, Italije, Kanade, Južne Afrike in Poljske. Želeli so ugotoviti, kaj jih motivira, da poiščejo tolažbo v objemu ljubice. To so najpogostejši razlogi ... 

Pogosto spreminjanje razpoloženja

Kar 90 odstotkov anketirancev je izjavilo, da jih to zelo moti. Vsi smo včasih slabe volje, vendar to skrivamo pred ljudmi, ob katerih se ne počutimo domače. Na začetku razmerja se večina ljudi trudi ostati pozitivna in srečna, saj tako lažje pritegne in obdrži partnerja. Ko pa razmerje postane resnejše in trajno, takrat 'zavora' popusti in včasih pride do izbruha slabe volje. In to je tisto, kar moške pripelje do prešuštva, saj, ko so z ljubicami, ni te napetosti, zato jim je prijetnejše z njimi.

Nikoli ne povedo, kaj hočejo

"Moja žena mi nikoli ne pove, kaj hoče, to me spravlja ob pamet," je pogosta izjava, kar 89 odstotkov moških je namreč dejalo, da jih to zelo moti. Menijo, da ženske od svojih partnerjev ne bi smele pričakovati, da bodo intuitivni. Od moškega pričakujejo, da si bo vzel čas zanje, jim pomagal po hiši in jih pohvalil za njihov trud. Ljubice pa so bolj neposredne, ker imajo omejeno količino skupaj preživetega časa.

Najdejo načine, kako se izogniti seksu

To vedenje jezi 88 odstotkov moških. Povsem normalno je, da se spolni nagon ženske zmanjša, ko je dlje v zvezi. Ni več začetnega poželenja in navdušenja po novem partnerju in stvari v spalnici se upočasnijo. Res je, moški imajo pogosto močnejši spolni nagon kot ženske, zato se spuščajo v afere, da bi zadovoljili svoje potrebe.

Želijo si stalen občutek varnosti

Zdi se, da veliko moških ne želi biti tisti, ki partnerici nenehno krepi samozavest glede videza. Po raziskavi se kar 87 odstotkom moškim zdi tovrstno vedenje neprijetno.

Postavljajo preveč vprašanj

65 odstotkov predstavnikov močnejšega spola je povedalo, da jih to zelo draži. Partnerke znajo pogosto postavljati vprašanja, ker jim je mar za moškega in želijo biti prepričane, da je vse v redu. Vendar moški tega ne dojemajo kot skrb in ljubezen, temveč kot razdražljivo vedenje.
 

Komentarjev 1
  • mph2 10:14 12.oktober 2023.

    Vedno vse drugi krivi.

Sorodne novice