Magazin > Odnosi in prosti čas
6124 ogledov

So ženske 40+ same krive, da so samske? To pravijo Slovenci

prepir, moški, ženska Profimedia
Ta zapis je na Facebooku požel ogromen odziv.

Uporabnica foruma Starševski čvek Poročenaa je izzvala burno debato, ki se je nadaljevala celo na Facebooku, kjer se je usulo več kot 300 komentarjev.

Tako je zapisala: "Jaz se pa strinjam s samskimi monovci glede tem o samskih ženskah 40+. V službi imamo tri samske med 45-50 let. Visoko izobražene. Vse tri živijo same, kupile stanovanje. Ampak izbirčne, da glave peče. Ne bi moškega, ki živi pri mami. Ne bi moškega, ki ima motor, ne bi moškega, ki kadi, ne bi moškega, ki ima otroke od prej… kup pogojev. Same pa odcvetele. Ženske bi morale spustiti kriterije, drugače bodo samske do konec življenja. Da, seveda pametuejejo kako one ne bi bile služkinje moškemu in bi moral moški tudi kuhat pa prat pa likat … Da, monovci, imate prav. Ženskam se je odtrgalo. Potem bo pa jok, ko bodo samske pri 50-ih, 60-ih, 70-ih. Vlak za otroke so itak že zamudile. Zdaj bi morale biti srečne, da jih hoče kak samski atek, da bi na ta način prišle do otrok."

Zapis so objavili tudi na Facebook strani Starševski čvek, kjer se je razvnela vroča debata z več kot 300 komentarji. Tako razmišljajo ženske:

"Pri svojih 43-ih letih živim že 20 let sama, ne manjka mi nič. Morda ženske niso tako izbirčne, ampak hočejo svoj mir."

"Vsakemu svoje. Zadovoljiti se pa tudi ni treba z vsem in vsakim. Na vsak način biti z nekom, da nisi sam, pa tudi ni ok."

"Življenje ni matematična formula ... Vedno je in bo, da so nekateri in nekatere samski oz. samske. Mnogo jih je pa v zvezi, pa bi bilo bolje, če bi bili samski."

"Moški naj se raje poboljšajo. Z zgubami ni nič luštnega."

"Kompromisi ljudje, kompromisi."

"No, saj pravih dedov je res vedno manj, sam, če ji noben ne paše, si naj pa punco dobi, saj to je zdaj moderno."

To pa so povedali moški:

"Nihče ni popoln! Potrebno je vedno izbrati kompromis. Samo tako lahko partnerski odnos živi."

"Z večino žensk, ki ostanejo samske po 35 je nekaj narobe. Isto z moškimi. Vsi, ki so kolikor toliko normalni, nimajo težav s partnerskimi odnosi. Ostali si naj priznajo, da imajo nerealne zahteve ali pa so čudaki. Obstajajo izjeme, ki si pač takega življenja želijo, dejstvo pa je, da noben ne želi biti sam. Ljudje smo družabna bitja, rabimo bližino drugega."

"Je treba najti dedca, ne še ene kolegice."

"Nekatere so res izbirčne, vsekakor je bolje sam kakor imeti maminega sinčka. Poznam pa nekaj samskih do 50 let, ki pa je bolje, da so samske, ker imajo čuden pogled na življenje in takšne ne bi bile žene ali mame, ker sedaj nimajo niti prijateljice ali prijatelja in vidijo samo napake drugih."

"Pa kdo jih bo pa imel, no, resno."

Komentarjev 6
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 10:46 17.oktober 2023.

    Dejstvo je,da se je ženskam po 40+ odpeljalo!!!

  • tlacan 10:03 17.oktober 2023.

    Poznam nekaj takih samostojnih . . . One so samostojne z nekaj prijatelji (večinoma samski), ki jim pomagajo, ko rabijo pomoč. Dokler so še poželjive, tej prijatelji pomagajo in računajo na proti-uslugo (nekega dne). Potem pa pride dan, ko niso ...prikaži več več zanimive nobenemu in je potrebno usluge plačat z €€€. Če ima dobro službo in penzijo še gre, drugače pa . . .

  • gregor96 09:25 17.oktober 2023.

    ženske so kot vino, za nepoznavalca vse isto, oziroma nekaj staranja vino plemeniti, kasneje pa se meri samo še katero je manj pokvarjeno, oziroma je vsaj ostalo na podobni kvaliteti kot pred leti, z ženskami in njihovim staranjem pa je ...prikaži več ravno tako, taboljše, sveže, mlado, nezatohlo, aromatično vino se je že zdavnaj popilo

Sorodne novice