Magazin > Odnosi in prosti čas
25918 ogledov

Ta Slovenka tolaži moža, ker se je razšel z ljubico

prevara, foto: shutterstock Shutterstock
Saj ni res, pa je!

"Pričakovala bi, da se bo potrudil, da mi bo pomagal preboleti, ne pa da moram skoraj jaz njega tolažiti," pravi prevarana Slovenka, ki je svojo zgodbo pod imenom Od nekoga žena izlila na forumu Starševski čvek. 

"Mož se je po 20 letih zakona do ušes zaljubil v drugo in me seveda pridno varal. Kaj hitro sem to ugotovila, ga postavila pred odločitev in odselil se je. Ne sicer k njej, pa vendar. Odločil se je zanjo, hodil k njej … Po skoraj letu dni je začel pogrešati družino, prosil, če se lahko vrne. In ker sem preveč razumevajoča, sem bila za. Pogoj je seveda bil, da stikov z ljubico ni. Obljubil je vse, samo da je lahko prišel nazaj. Menda je tudi stike z ljubico prekinil. Vendar pa je doma samo fizično. Kar naprej bulji v prazno, če je le možno, si najde opravke izven doma. Živi bolj kot ne tako, kot da je sam. Ker tako ne morem živeti, sem ga lepo prosila, naj se ponovno odseli, pa noče. Mislim, da se zaveda, da če gre tokrat, bo to dokončno. Pravi, da želi biti doma, da želi svojo družino nazaj, da potrebuje čas. Sama sicer razumem, da ne moreš kar takoj preboleti ljubljene osebe. Vendar sem normalno tudi sama precej prizadeta. Pričakovala bi, da se bo potrudil, da mi bo pomagal preboleti, ne pa da moram skoraj jaz njega tolažiti. /.../ Pa ne misliti, da sem nora – ne mislim živeti z njim, če ne bo odziva z njegove strani. Želela bi samo izkušnje tistih, ki so bili v podobni situaciji. Ali res tako dolgo žalujejo? Ali samo zavlačuje, da bi se navadila na situacijo in bo dosegel svoje sanje – imel dom in družino, po potrebi pa še ljubico," je med drugim zapisala prevarana žena. Celoten zapis si preberite TUKAJ.

Tokrat so se uporabniki foruma resnično zavzeli in ji pisali red dolge nasvete, mnenja in izlivali svoje zgodbe. Njihove odgovore si lahko preberete TUKAJ, morda najdete kakšen nasvet tudi zase. Uporabnica Tessa pa pravi, da pogosto spremlja teme prevar, zato obupani ženi svetuje: "Na forumu že leta sodelujem tudi zato, ker mislim, da imam izkušnje, obojestranske prevare in tudi nekaj vedenja, ki je lahko v pomoč drugim. Pišem, ker sem prepričana, da bi vsak prevarani moral prevaro predelati in iz nje izgraditi suvereno osebnost, temelječo na zadostnem zaupanju vase, neodvisno od drugih. Torej s partnerjem ali sam in skozi nadaljnje življenje stopati z optimizmom in ne strahom do morebitne naslednje prevare ali dvomom v vsakega nadaljnjega partnerja. Menim, da je to zdrav odnos do življenja. Predvsem pa si dovolim pisati zato, ker verjamem, da so ljudje, ki me berejo toliko pametni, da bodo svojo zgodbo živeli na svoj način, na svoji lastni osnovi. Nikakor pa, za razliko večine, ne prepričujem drugih v svoja stališča in življenjske poglede. Niti ne verjamem, še manj pa želim imeti tako moč, da bi druge prepričala v moja stališča. Verjamem v to, da je moč v tem, da se znaš in upaš spopadati z življenjem, tudi bolečino, ne pa slepo slediti družbeno moralnim pravilom. Upam si trditi, da vsa ne držijo vode. Presrečna sem v življenju ne le zaradi ljubečega partnerja, pač pa zato, ker si življenje enostavno dovolim živeti, da se zavedam, da ni vedno rožnato, občasno tudi precej boleče, pa vendar ga cenim in me osrečuje. Predvsem pa je najboljši učitelj! Vem, da ti predstavljam trn v peti. Čez čas, ko se boš intenzivno posvečala sama sebi in ne tistim, ki so ti povzročili bolečino, boš moje ali podobne prispevke dojemala drugače. Vse lepo ti želim."

Komentarjev 2
  • bi_ba 16:19 28.oktober 2023.

    Drugega ne zna, to je njen doseg.

  • Johny 14:44 28.oktober 2023.

    Ana h. Fetih, a je čas za kisle kumarice, ko ven vlačiš temo iz AVGUSTA LETA 2012???

Sorodne novice