Magazin > Odnosi in prosti čas
2295 ogledov

Ta trik Iris Mulej je zlata vreden, če potujete z dojenčki

Iris Mulej Žurnal24 main
Težave s sinusi in pritiskom na letalih mučijo tako odrasle kot otroke, to pa je nekaj uporabnih trikov, s katerimi lahko otrokom olajšate potovanje.

"S svojo malo punčko včeraj prispela v Slovenijo in tako ponavadi pristajava, z dojenjem, ki ji pomaga uravnavati pritisk v ušesih. To pa je njena vesela rokica, medtem ko se hrani. To so zame, za naju, resnično nebeški trenutki," je Iris Mulej zaupala na svoji Facebook stani in številnim mamicam, ki jim potovanje z dojenčki ni tuje, dala idejo, kako se spopadati z uravnavanjem pritiska med pristajanjem. 

Z uravnavanjem pritiska v ušesih ima na letalih težave tudi veliko odraslih, stvar pa se še poslabša, kadar smo prehlajeni. Zato je pomembno, da si pred pristankom očistimo nos s fiziološko raztopino in sprostimo dihalne poti s pomočjo kapljic za nos. Pomaga tudi požiranje sline, pitje tekočine, žvečilke in pihanje zraka skozi zatisnjen nos.

Med potovanjem z dojenčki in majhnimi otroki, ki še ne znajo sami uravnavati pritiska v ušesih in lahko med pristanki občutijo močne bolečine, zaradi česar se jim letenje lahko zameri, moramo za ublažitev teh težav poskrbeti starši. Pri dojenčkih je najbolj učinkovito, da jih v času pristajanja dojimo ali jim ponudimo stekleničko s tekočino. Starejšim otrokom pa za preprečevanje tovrstnih težav ponudimo veliko sladko žvečilko ali liziko, ki bosta ustvarili več sline v ustni votlini in posledično tudi pogostejše požiranje, ki pomaga pri uravnavanju pritiska v ušesih. Pri zdravih otrocih je letenje sicer povsem varen način potovanja.

Sorodne novice