Magazin
1649 ogledov

Preženite mravlje

sivka, šopek Shutterstock
Najučinkovitejši pripravki za odpravo mravelj so tisti z borovo kislino.

Da imate doma gnezdo mravelj lahko posumite, ko jih v kratkem času zasledite okoli deset ali petnajst skupaj. Od kupljenih pripravkov so najbolj učinkovite pasti, ki jih nastavite mravljam na pot, vaba s strupom v njih pa prične učinkovati z zamikom. Mravlje vabo znosijo v gnezdo in ga s tem uničijo.

Začasno jih boste pregnali tudi z razprševanjem pršil s strupom na njihovo pot, vendar v tem primeru obstaja nevarnost, da jih boste le odgnali in bodo gnezdo naredile nekje drugje v vašem domu ter se nato znova pojavile.Začasno se jih lahko znebite tudi tako, da jim na pot nasujete cimet, ki jih odganja. Če jim boste nasuli pecilni prašek zmešan s sladkorjem, pa bodo ob zaužitju poginile zaradi napihnjenosti.

Med najbolj učinkovitimi domačimi sredstvi za zatiranje mravelj je mešanica borove kisline, vode in sladkorja. Zmešajte eno čajno žličko borove kisline, ki jo lahko kupite v lekarni, z lončkom mlačne vode in osmimi žlicami sladkorja. Mravljam vabo nastavite na pokrovčke kozarcev ali na kose vate, ki jih bodo znosile v gnezdo in ga tako same uničile. Pazite, da mešanica ne bo premočna, saj potem poginejo takoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.