Magazin > VIP
11890 ogledov

Borut Pahor in Blaž Švab sta tako kritizirala Slovence

blaž švab
V podkastu sta to rekla o Slovencih …

Nekdanji predsednik države Borut Pahor se v Mastercard podkastu pogovarja z znanimi Slovenci in Slovenkami in tokrat je za sogovornika izbral Blaža Švaba, pevca skupine Modrijani. Pogovarjala sta se o začetkih njegove kariere, o narodnozabavni glasbi in o pomenu glasbe za ljudi.

Pahor je pripomnil, da mnogi na narodnozabavno glasbo še vedno gledajo kot na drugorazredno glasbeno zvrst. Švab se je strinjal in dodal: “V Sloveniji se še vedno iščemo in ne vemo točno, kaj nam je všeč in kaj ne, smo polni kompleksov in frustracij ter jih ne znamo reševati. Imamo veliko težav s čustvovanjem.” Dodal je: “Mnogi se sprašujejo, zakaj je v Sloveniji tako priljubljena hrvaška glasba. Hrvaški izvajalci nimajo težav s čustvovanjem. Tvegajo, razprejo svoje srce in čustvujejo. Pri nas pa tega ni, veliko težav imamo z izražanjem predvsem jeze.”

Švab je razkril, da so ga celo klicali “opica na odru”, saj si je pri petju dovolil izraziti več čustev. Meni tudi, da raje grajamo kot nagrajujemo. Pahor je na to pripomnil, da so Modrijani tako uspešni ravno zaradi tega, ker so si dovolili razdreti ta oklep čustev. “Je pa tukaj še ena stvar - biti na odru, ki je postavljen nad ljudmi, ti daje občutek večvrednosti in poveča se tvoj ego. Zato smo se s fanti pogovarjali tudi o krotenju tega ega,” je povedal Blaž, ki pravi, da ima glasba za ljudi izredno zdravilen učinek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Avatar Leon
    Leon 18:56 10.julij 2023.

    Od Pahorja sem pričakoval,da bo nadljeval z reševanjem Slovenije kot v času predsedovanja ko je pobiral smeti,kosil travo, pekel piškotke in pel podoknice starostnikom ......zelo sem se motil tako kot ostalih 200.000 prevaranih drzavljanov ki so mu namenili glasove.

  • janez184 21:50 08.julij 2023.

    G.Krogec. Kdor prepozna slovensko narodnozabavno glasbo kot govejo je pač govedo.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:42 08.julij 2023.

    Dva prikrita geja skupaj

Sorodne novice