Magazin > VIP
22915 ogledov

Nova izjava princa Williama: Še vedno sem zelo zaskrbljen

princ william Profimedia
Prekršil kraljevo pravilo ...

William se je pred dnevi zahvalil za podporo, ki jo je javnost izkazala kralju Karlu, ki se bori z rakom, in princesi Kate, ki je prestala težko abdominalno operacijo, po obisku Rdečega križa pa je objavil izjavo, ki se tiče pereče politične in humanitarne krize - vojne v Gazi. Prestolonaslednik je pozval k "čimprejšnjemu koncu spopadov" in poudaril potrebo "po večji humanitarni podpori Gazi" ter po izpustitvi talcev. "Preveč ljudi je bilo ubitih," je dejal princ, ki so ga delavci Rdečega križa seznanili s humanitarnimi prizadevanji za podporo ljudem, ujetim v konflikt na Bližnjem vzhodu.

Sodeloval je v videopovezavi z osebjem Rdečega križa v Gazi, ki mu je nazorno predstavilo svoje delo iz prve roke. Princ je slišal opozorila višjega kriznega menedžerja Pascala Hundta, da bodo brez medicinskega materiala ali goriva bolnišnice postale pokopališča  in da je distribucija humanitarne pomoči postala težavna zaradi plenjenja. "Še vedno sem globoko zaskrbljen zaradi strašne cene, ki jo ljudje plačujejo zaradi konflikta na Bližnjem vzhodu," je zapisal princ in dodal: "Včasih se pomena miru zavemo šele, ko se soočimo s človeškim trpljenjem. Tudi v najtemnejši uri ne smemo podleči obupu. Še naprej se oklepam upanja, da je mogoče najti svetlejšo prihodnost."

Kraljeva družina ponavadi ne komentira političnih tem, saj poskuša ostati nevtralna, a Kensingtonska palača je že sporočila, da se bo prestolonaslednik ta teden udeležiti več dogodkov, povezanih s konfliktom na Bližnjem vzhodu.

 

 

 

Komentarjev 3
  • Antivaxer 16:10 21.februar 2024.

    William: novi princ teme, prijatelj od Klausa, agenda gre dalje...

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:29 21.februar 2024.

    BMK