Magazin
1433 ogledov

Kralj Karel III. prvič po diagnozi rak v javnosti

Kralj Karel III. Profimedia
Fotografski objektivi so britanskega kralja Karla III. ujeli prvič po tem, ko so z dvora sporočili, da so kralju zdravniki postavili diagnozo rak.

Kralj Karel III. je danes obiskal cerkev v Sandringhamu. Kot ugotavljajo britanski novinarji BBC-ja, se je britanski kralj prvič pojavil v javnosti, potem ko so mu zdravniki diagnosticirali raka. Za kakšno vrstno raka gre, dvor sicer v ponedeljkovem sporočilu za javnost ni navedel, so pa dodali, da ne gre za raka prostate, zaradi katere je kralj obiskal bolnišnico. Britanskemu kralju so rakavo obolenje sicer odkrili med operacijo prostate konec januarja.

Kralj je v družbi žene, kraljice Kamile, pred obiskom maše v podeželski rezidenci v Sandringhamu pomahal zbranim. Že v soboto se je 75-letni kralj sicer zahvalil za podporo in dobre želje po diagnozi raka. Dodal je, da vsi tisti, ki jih je prizadel rak, vedo, da so pozitivna sporočila podpore "največja tolažba in spodbuda"

V sporočilu, objavljenem na spletni strani Buckinghamske palače in na družbenem omrežju X, je Karel III. v soboto še zapisal, da je enako spodbudno tudi slišati, kako je razkritje njegove diagnoze pripomoglo k boljšemu razumevanju bolezni.

Izpostavil je tudi delo organizacij, ki podpirajo bolnike z rakom, in njihove družine v Združenem kraljestvu in po svetu. "Moje vseživljenjsko občudovanje njihove neutrudne skrbi in predanosti je zaradi moje osebne izkušnje še toliko večje," je dodal kralj in se podpisal kot Charles R.

1/5
Profimedia

Javne dolžnosti bo med zdravljenjem kralj Karel III. sicer preložil, prevzeli jih bodo drugi družinski člani. Med njimi pa ne bo princese Kate, ki prav tako okreva po operaciji in se bo na delo vrnila po velikonočnih praznikih, tako kot tudi William, ki je zaradi ženinega zdravstvenega stanja odpovedal vse obveznosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobubob 09:16 12.februar 2024.

    Vsakemu po njegovih zaslugah. Nekomu tam, nekomu pa že tukaj....

  • Kmodri_ 16:48 11.februar 2024.

    Kdaj bo pogreb? Sam vprašam...