Magazin > VIP
5691 ogledov

To je princesa Kate naredila prvič po operaciji

kate middleton Profimedia
Okrevanje še teče.

Britanska princesa Kate je skoraj dva tedna preživela v bolnišnici London Clinic, po tem, ko je 16. januarja prestala abdominalno operacijo. Vzrok operacije ni znan, naj pa ne bi šlo za rakavo obolenje. Okrevanje je nadaljevala v palači Windsor. 42-letna princesa se bo k opravljanju uradnih dolžnosti sicer vrnila šele po veliki noči.

Če je bil pred kratkim William zaskrbljen nad Kateinim stanjem, je vir za Daily Mail povedal, da Kate dobro okreva in da se veseli spremembe okolja, saj se je iz palače Windsor odpravila v svoj dom na posestvo Norfolk. Tam se namreč nahaja preostala kraljeva družina, saj so otroci trenutno na šolskih počitnicah. William naj bi preložil svoje obveznosti, da bi bil z ženo med njenim okrevanjem. Pred kratkim je dejal, da sta za Kate skrbeli "dve filipinski medicinski sestri, ki sta bili neverjetni in prijazni," je povedala Patricia Spruce, ki dela za angleško nacionalno zdravstveno službo in je govorila z Williamom glede Kateinega zdravstvenega varstva, poroča Daily Mail.

Kirurg dr. Shashank Gurjar, strokovnjak za posege na črevesju, je nedavno razkril, kako bo potekalo Katino okrevanje. "Če je šlo za veliko abdominalno operacijo, mora biti previdna. Počakati mora dobrih šest tednov, da se rane popolnoma zacelijo. Pri velikih ranah trebuh zašijemo in šiv je zasnovan tako, da zdrži od šest do devet mesecev. Toliko časa se bolniki tudi zavedajo zategovanja v trebuhu," je pojasnil in povedal, da mora Kate pričakovati, da bo okrevanje trajalo dlje časa in da mora princesa paziti tudi na prehrano.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:18 12.februar 2024.

    Hudo pomembna informacija 👎👎

Sorodne novice