Magazin > VIP
84389 ogledov

Britanski kirurg ima za princeso Kate slabe novice

kate middleton Profimedia
Tako zahtevni so abdominalni posegi in tako dolgo traja okrevanje.

Medtem ko je kralj Karel III. javnost obvestil o razlogu za operacijo, med katero so odkrili, da ima monarh raka, se o razlogu za Katino abdominalno operacijo še vedno ugiba. 

Dvor je v Katinem primeru razkril le, da princesa ni imela raka, poseg pa je bil več kot očitno zahteven, saj je lepotica v bolnišnici preživela 14 dni, svoje odgovornosti pa bo prevzela šele po velikonočnih praznikih. Kako poteka okrevanje po večjem posegu trebuha, dobro ve dr. Shashank Gurjar, strokovnjak za posege na črevesju, ki je za revijo Hello razkril, kako bo potekalo Katino okrevanje. 

"Če je šlo za veliko abdominalno operacijo, mora biti previdna. Počakati mora dobrih šest tednov, da se rane popolnoma zacelijo. Pri velikih ranah trebuh zašijemo in šiv je zasnovan tako, da zdrži od šest do devet mesecev. Toliko časa se bolniki tudi zavedajo zategovanja v trebuhu." Pojasnil je še: "To so torej notranji šivi, ki držijo trebušno steno. Šivi, ki jih vidite, ki jih bo pacient videl na vrhu, so razgradljivi šivi. Da zapremo kožo, običajno uporabljamo razgradljiv šiv in lepilo za kožo. Koža se zaceli v 48 urah, šivi, s katerimi smo zašili abdominalne mišice, pa zdržijo dobrih šest mesecev."

Kirurg pravi, da mora biti Kate potrpežljiva in se osredotočiti zgolj na okrevanje, ki bo trajalo dalj časa, in tega se mora zavedati. Pozorna mora biti tudi na prehrano. "Da se rana zaceli, potrebuješ dobro mešanico vitaminov, mikroelementov in ostalih hranil, ki pridejo z dobro dieto. Ogljikove hidrate, maščobe, beljakovine ... Vse." Kate strokovnjak svetuje še zmerno gibanje.

Komentarjev 3
  • Nevica 16:11 07.februar 2024.

    Kako pa je ta kirurg izvedel, da operacija ni bila opravljena endoskopsko in je bil poseg res velik???? Pisali so o operaciji želodca. Če ni bil rak, je bila mogoče hiatalna kila? Pa naj kirurg našteje, katere bolezni želodca se ...prikaži večse že zdravijo kirurško???? Bo takoj veliko manj ugibanj..... Če so nas zavajali in je šlo za operacijo v terbuhu, pa je slika takoj drugačna, v tebuhu je pa marsikaj....