Magazin > VIP
58809 ogledov

Zapeljiva fotografija Švarc Pipan, ko je štela rosnih 24

Novice: Dominika Švarc Pipan Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Takrat so jo klicali Nika.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je zadnje tedne na udaru zaradi spornega nakupa nove sodne palače, v javnost pa je pricurljala fotografija, ko je bila še brezskrbna absolventka prava. Tako je ministrica leta 2002 pozirala za naslovnico revije Mag, ko ji je bilo rosnih 24 let in so jo še klicali Nika Švarc. Fotografijo je na svojem Facebooku objavil novinar in urednik Bojan Požar

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan nima mirnega spanca. Zaradi negospodarnega nakupa sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani je prevzela objektivno odgovornost. Ministrica in premier Robert Golob sta včeraj popoldne znova govorila o njeni politični usodi. Ponudila mu je svoj odstop, a naj bi ji Golob predlagal, naj na položaju ostane, dokler se nepravilnosti ne razčistijo. To naj bi trajalo dva oziroma tri tedne, je povedala Švarc Pipan v oddaji Marcel na Televiziji Slovenija. 

V nedeljo pa je molk prekinil tudi Janez Janša. "Omrežje stranke SD pod taktirko generalisima Žiberta organizira super drag nakup Litijske. Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s 6 poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi Tanja Fajon. Nemogoče, da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan obljubi, da bo na finančnem ministrstvu zagotovila dodaten denar in to tudi izpelje. Iz državne rezerve," je Janša zapisal na omrežju X. 

Janez Janša pa zamere do ministrice kuha že od leta 2022. Stranka SDS je aprila 2022 objavila posnetek, na katerem smo lahko videli, kako se Janša rokuje s Petrom Gašperšičem iz Pozitivne Slovenije, Sašem Pajkom iz vrst LMŠ, Milošem Kosićem iz Socialnih demokratov, le Dominika Švarc Pipan, ki za SD kandidira v volilni enoti Ljubljana Vič-Rudnik, se takrat z njim ni želela rokovati. Na posnetku, ki ga je objavila Janševa stranka, so njene dlani, ko ji je Janša ponudil roko, ostale v žepih. "Dominika ne pozna bontona," je aprila 2022 pripisal ob posnetku, ki ga je delil na takratnem Twitterju.

 

 

 

Komentarjev 21
  • Pierre 18:15 06.februar 2024.

    Lepe, pametne, izobražene, poštene ženske v naši politiki NIMAJO mesta!!! Se spomnim Katarine Kresal....so je tud sesul.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 16:29 06.februar 2024.

    Enim je očitno vseeno, kaj zagrabijo z desnico. Dominika pa ve, da se nekaterih rok ni dobro dotikati.

  • popokatopetl 15:32 06.februar 2024.

    Mal avšasta... Ampak Janšatove fotke iz Kumrovca in legendarnih Jajc so neprecenljive ;)

Sorodne novice