Slovenija
22226 ogledov

Janša prekinil molk: V zapisu je obdelal vse akterje afere sodna palača

Janez Janša
1/3
Profimedia
Po vsem videnem je očitno čas tudi za interpelacijo, je zapisal šef največje opozicijske stranke.

Janez Janša se je glede afere Sodna stavba, miškulanc v stranki SD in na pravosodnem ministrstvu, pa tudi o delu vlade pozno sinoči oglasil z zapisom na omrežju X.

"Omrežje stranke SD pod taktirko generalisima Žiberta organizira super drag nakup Litijske. Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s 6 poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi Tanja Fajon. Nemogoče, da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan obljubi, da bo na finančnem ministrstvu zagotovila dodaten denar in to tudi izpelje. Iz državne rezerve," je zapisal Janša in dodal, da v nobeni vladi to ni mogoče brez predhodne zelene luči ministra za finance in predsednika vlade. Po njegovem sta ob tem oba zagotovo vedela, da država sploh ni opravila svoje cenitve, saj da je to poleg cene vedno prvo vprašanje vsakega predsednika vlade ob takih predlogih.

Tanja Fajon | Avtor: Žan Kolman/KPV Žan Kolman/KPV

"Vlada nato tudi formalno potrdi nakup in šele potem Švarc Pipan podpiše pogodbo. Ker je vse dogovorjeno, finančni minister Klemen Boštjančič plača že naslednji dan," nadaljuje povzetek dogajanja šef SDS.

"Ko izbruhne afera, se objektivno najbolj odgovoren, predstojnik organa, ki je dokončno odločil o spornem nakupu, naenkrat prelevi v preiskovalca. To je možno samo v Sloveniji, ker osrednji mediji to kupijo in prikrivajo nekaj, kar bi bilo v vsaki normalni državi jasno vsem prvi dan. Kajti tu sta tudi po logiki možni samo dve razlagi: Ali je predsednik vlade Robert Golob v spornem poslu s tihim soglasjem finančnega ministrstva od samega začetka ali pa je tako nesposoben, da mu milijone iz državne rezerve zapravljajo sekretarji vladnih strank. In v tem drugem primeru bi bila zadeva še hujša. Kajti potem se postavi vprašanje, koliko Litijskih se še skriva pod preprogo," zapis sklene Janša. 

Dominika Švarc Pipan | Avtor: Flickr/Vlada RS Flickr/Vlada RS

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 114
  • andrija 04:36 06.februar 2024.

    denarja je zmanjkalo za upokojence,za socialne transfeje,še vedno pa ga je zelo veliko za nakupe stavb,za računalnike,za potovanje aste vrečko v abudabi s svojo številno ekipo,za potovanja na podnebno konferenco v dubaj,potovanja v new york,london...

  • Kmodri_ 18:42 05.februar 2024.

    Po mnenju avstrijskih medijev gre za največja slovenische peciient, zato so tudi njegovi zapisi zdrahrski in blodnjavi!

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 17:23 05.februar 2024.

    In to objavi nekdanji PV, ki je znan med drugim tudi po tem, da se je po vsakem njegovem mandatu zelo povečal javni dolg države, kar posledično pomeni, da je bil vsak državljan po vsaki vladi, ki jo je vodil, ...prikaži več bolj zadolžen. No, kot vsi mi, je tudi on vsak dan bližje sodbi.