Slovenija
14915 ogledov

Neuradno: Oster rez v SD, Švarc Pipan želijo izključiti iz stranke

Tanja Fajon
1/6
Flickr/Vlada RS
Po neuradnih informacijah N1 bodo Socialni demokrati zaradi "javnega blatenja stranke in strankinega dobrega imena" začeli postopek izključitve Dominike Švarc Pipan iz stranke.

V SD so prepričani, da je ministrica Dominika Švarc Pipan “blatila stranko SD in njeno dobro ime”, ko je dejala, da so v sporne posle pri nakupu poslopja na Litijski cesti v Ljubljani vpleteni tudi nekateri člani SD, piše N1. Pravosodna ministrica zaradi afere ne namerava odstopiti in poudarja, da bi njen odstop omogočil nadaljevanje spornih praks, kakršne so se po njeni oceni pojavile tudi v aferi sodna stavba.

Povedala je, da na ministrstvu poteka proces odvzema ključnih pooblastil vodjem vseh strokovnih služb, ki so pri poslu sodelovale. Vpleteni so bili tudi nekateri drugi v sekretariatu ministrstva, a je o teh imenih še prezgodaj govoriti, je še dodala. S prstom je pokazala tudi na drugega človeka stranke SD, generalnega sekretarja stranke SD Klemna Žiberta, ki naj bi urejal posel okoli nakupa stavbe na Litijski.

“Vse kaže, da ni šlo za malomarnost, ampak za skrbno načrtovano delovanje organizirane skupine s ciljem pridobitve protipravne koristi," je prepričana Švarc Pipan, ki se želi dokopati do dokumentacije, s katero bi obtožbe dokazala.

Dominika Švarc Pipan | Avtor: Flickr/Vlada RS Flickr/Vlada RS

Predsednik vlade Robert Golob je dejal, da so obtožbe zares hude, zato se bo z njimi podrobneje seznanil in srečanja z vpletenimi nadaljeval, dokler bo treba.

"Predsednica stranke Tanja Fajon je včeraj povedala, da je normalno in očitno celo pričakovano, da se generalni sekretar stranke vmešava v delo ministrstev. In kot sem ugotovila v zadnjih dnevih, je točno to počel tudi v tem primeru. Zgrožena sem nad to izjavo predsednice stranke, saj je takšna praksa nezakonita in nesprejemljiva, odpira vrata sistemski korupciji, proti kateri se je potrebno boriti z vsemi sredstvi," je opozorila.

Tanja Fajon ji ni ostala dolžna. Dejala je, da obtožbe presegajo vse meje dobrega okusa. "Nad ministričinim kazanjem s prstom na druge, neprevzemanjem odgovornosti, manipuliranjem in tudi laganjem, sem globoko razočarana in samo upam, da bo zgodba čim prej zaključena."

Nova sodna stavba na Litijski | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

 

Komentarjev 71
  • atamama 20:29 01.februar 2024.

    Smešno ampak ali je kdo pomislil koliko članov ZKS je v strankah SDS in SD? Večina vidnih. Zato se tudi ujamejo v skupnem imenovalcu denar. ostalo so nianse za mazanje oči raji. Zanimivo je bilo dogajanje okoli patrije, pa teša, ...prikaži več pa dokapitalizacije bank... Ali kdo verjeme da je Alenka odločala o bankah? Če bi je na osnovi informacij, to je ljudi, ki sedijo v strukturi že 30 let, pa še nočejo v penzijo. In to je rak rana slovenskega javnega sektorja. Korupcija, veze, poznanstva po ministrstvih.

  • Pierre 14:03 01.februar 2024.

    Kjer je baba gospodar je volk mesar (ljudski)

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 11:32 01.februar 2024.

    Fajonova odhebi!!!