Svet
24 ogledov

Mehiko stresel močan potres

Mehika potres reševanje evakuacija Reuters
Mehiško prestolnico Ciudad de Mexico je stresel potres z magnitudo 7,2. Poročil o smrtnih žrtvah in škodi še ni.

Potres je najbolj prizadel prestolnico Ciudad de Mexico. Pri tem so se zamajale stavbe, ljudje so v paniki bežali na ulice, nekaj se jih je na ulice pognalo kar v pižamah, poroča Reuters. V nekaterih delih mesta je zmanjkalo elektrike, prebivalci pa še poročajo o padanju slik s sten in majhnih delov zida v stavbah. Poročil o smrtnih žrtvah in gmotni škodi še ni.

Žarišče potresa je 31 kilometrov severozahodno od Tecpana v jugozahodni zvezni državi Guerrero, nedaleč od letovišča Acapulco. Ameriški geološki inštitut je potresu izmeril magnitudo 7,2.

Župan metropole Miguel Angel Mancera je na Twitterju zapisal, da oblasti preverjajo, ali je potres povzročil škodo.

Treslo se je pol minute

"Moral sem se prijeti drevesa kot pijanec," je grozoto opisal 68-letni vratar, ki dela v prestolnici. "Bil sem v postelji, padlo je nekaj stvari, ki nikoli ne padejo. Zunaj so psi lajali in lajali," je povedal 24-letni študent, ki se je potresa močno ustrašil. "Potres je imel grozovito moč – trajal je 30 sekund, namesto samo nekaj sekund," je povedal novinar James Blears blizu prestolnice.

Leta 1985 je Mehiko prizadel uničujoči potres z magnitudo 8,1, umrlo je najmanj šest tisoč ljudi, poškodovanih je bilo na stotine stavb. Pred dvema letoma je Mehiko znova streslo z magnitudo 7,5, takrat pa ni bilo večje škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.